Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

aracım fzla yakıyor sizce normalmi...

mstfcfc

Kayıtlı Üye
Katılım
28 Haz 2011
Mesajlar
1,819
Yaş
34
aracı allaı 1 ay oldu ve aracım şu an 2binde kilometrede 350 binlira yakıyor sizce normal mi.yoksa ayarlatmam gerekiyormu.1.2 tsı motor..sayılar
 
normal

biraz daha km yukseldıkce hafif bi düşme yaşanır
 
1.2 tsi kullanmadım fakat aşağı yukarı normal..

ayrıca tam 100km de kac lıtre oldugunu yanı bilgisayar verisini koyarsanız o zaman daha net konusabılırız cunku her ıstasyonda farklı fiyat var kuruş hesabı şaşırıyo :)
 
kusura bakma ama bir şey anlayamadım dediklerinizden.:(
 
Mustafa aracının 100 km'de kaç litre yakıt tükettiğini hesaplayabilirsen en net sonucu bu verir.. Yani örneğin yol bilgisayarında 100 km'de ortalama 8 litre görüyorsan 8 (litre) x 4.20 TL = 330 kuruş olarak çıkar..Lira olarak hesap yapman kesin sonucu vermez, çünkü aracın aşırı çok yakmaz ne yakması gerekiyorsa onu yakar, benzin çok pahalı olduğundan cebimizden çıkan para çoğalıyor.. Birde aracın daha çok yeni, km yükseldikçe 100 km'de litre olarak yakışı düşecekir..
 
evet 350bin lira biraz fazla. o parayla 2-3 ev alınabilir :)
 
neden kuruş hesabı yapılır anlamam. Şuan sizin aracınızın normal kullanımda yakacağı en yüksek değer 8'dir. Kısa mesafelerde kullanıyorsanız 9-10 bile görmeniz normal. Uzunda kullanıyorsanızda 5.5 - 7 arası görürsünüz. Kuruş olarak bilemicem 97 mi alıyosunuz 95 mi ltresi ne kadara alıyosunuz :)
Ben 97 alıyorum genel ortalama 7 yakıyorum. Fakat dün bir trafiğe girdim 1 saatte 8km gidebildim :) klima açık yokuş yukarı hep dur kalk dur kalk bi trafik bazen duruyosun kalkamıyosun :D 16.8'i gördüm. Tabi sonra düştü o ayrı :D
 
muratcım memlektte benzine 5-10 günde bir zam geldiği için kuruş hesabı yapıyoruz...
sen neden kuruş hesabı yapılır anlamam deyince benim aklıma şöyle birşey geldi ;

2000 li yılların başıydı benzine yine zam gelmişti.. Haber spikeri çıkmış sokağa vatandaşa soruyor :
benzine yine zam geldi biliyomusunz ? benzin fiyatlarından rahatsızmısınız falan filan..
Birtane yurdum insanına benzine gelen zammı nasıl değerlendiriyorsunuz diye sordu adamın cevabı :
"Valla benı ilgilendirmez ben herzaman 10 milyonluk benzin alıyorum depoyu dolduranlar düşünsün" puhahapuhahapuhaha
 
Geri
Üst Alt