Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Araba Kullanırken SMS Yazmayın

GRKMSRGL

Kayıtlı Üye
Katılım
29 Ağu 2009
Mesajlar
5,250
Yaş
36
Amerika Birleşik Devletleri'nde yapılan bir araştırma, trafik kazalarının büyük çoğunluğunun, sürüş esnasında mesajlaşma olduğunu gösteriyor.

Araba sürerken cep telefonunuz ya da başka bir cihaz üzerinden mesajlaşıyor musunuz? Bu esnada hiç kaza tehlikesi atlattınız mı? Eğer şimdiye kadar böyle bir şey başınıza gelmediyse bu, hiç gelmeyeceği anlamına gelmez. Amerika Birleşik Devletleri'nde yapılan bir araştırma, trafik kazalarının büyük çoğunluğunun sürüş esnasında cep telefonu üzerinden mesajlaşmanın yol açtığını gösteriyor. Özellikle bu konuyla ilgili çeşitli eyaletlerde yasalar olmasına karşın, 18-25 yaş arası gençler, bu yasalara uymuyor.

Araştırmaya göre, sürüş esnasında sürücüler genellikle tek elle measj yazmaya çalışıyor. Böylece diğer elleriyle yol hakimiyetini kaybetmeyecekler. Fakat tek elle mesaj yazmak zor olduğundan, beyin otomatik olarak mesaj yazmaya yoğunlaşıyor. Dikkatini mesaj yazmaya veren sürücü de, yola ve akan trafiğe olan dikkatini kaybediyor. Bu da, kaza ile sonuçlanabiliyor. Son zamanlarda Amerika'da bu tür kazaların artması, yasaların tekrar gözden geçirilmesi gerektiğini gündeme taşıdı.
 
Önceden çok yapıyodum o işi bacanak ama artık yapacagımız kımse yok;)
ole kazada atlatmadık çok şükür allah kımsenın basına vermesın...
 
bende cok yazıyorum halada devam ediyorum ama herzaman dediğim gibi gittiğim yoldan gitme dediğimi tut derim :) nolur nolmaz kaza dediğin dklarca sürmüyor 1 sn bile yetiyor
 
Bu sadece mesaj için değil aracın içinde uğraşılan herşey için geçerli tabiki ama özellikle telefonunuz dokunmatikse bu daha da zor bi hal alıyo ben araç kullanan sürücülerin dokunmatik telefon kullanmalarını da çok tehlikeli olduğunu düşünüyorum...
 
Bu sadece mesaj için değil aracın içinde uğraşılan herşey için geçerli tabiki ama özellikle telefonunuz dokunmatikse bu daha da zor bi hal alıyo ben araç kullanan sürücülerin dokunmatik telefon kullanmalarını da çok tehlikeli olduğunu düşünüyorum...

bilinçli tüketici gene iş başında :D
 
iphone ile vedalaşma sebeplerimden biri de bu işte
 
sadece sms degıl
baska bıseyle ılgılenmemekte cok onemlı
 
walla adapazarı tayfası bilir günde en az 200 mesaj yazdığımdan dolayı artık telefona bakmam gerekmiyo , müdürle toplantı esnasında , araba kullanırken , sabahın köründe uyurken gelen bi mesaja gözlerimi açmadan weya bakmadan cewap werebiliyorum =)
 
Geri
Üst Alt