Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Araç Satımı Vergi Takibi

eengineer

Kayıtlı Üye
Katılım
20 Ağu 2010
Mesajlar
580
Yaş
40
Arkadaşlar, bir yıl içinde 2 adet araç satanın gelir vergisi ödemesi gerekiyormuş diye bir haberler varmış? Yani çok araba değiştirenlerin başını ağrıtacakmış, Kar olmadan vergi olur mu? Nereden bilecek ki ne kadar kar etmişsin, belkide zarardasın?

Konu hakkında bilgisi olan, başına gelen var mı? Bilgilendirebilir mi bizi :)
 
Aynı yıl ıcın 2-3 arac satan bıreysel kısıler dıyelım buna vergı daıresınden bır yazı gelıyormus.Boyle bır durum var.Sitenın bırınde bu konuda bayagı yazan cızen olmuştu.
 
benım 2011 yılı ıcınde 6 satışım var , keyfıme göre değiştiriyorum kım ne karısırki buna...
 
benım 2011 yılı ıcınde 6 satışım var , keyfıme göre değiştiriyorum kım ne karısırki buna...

Bende öyle düşünüyordum ama bundan birkaç yıl sonra elinde milyarlık vergi borcu ile kapıma gelen memur düşünmek bile istemiyorum :rolleyes: malum iyice şişene kadar haber de vermezler..
 
valla haber söylenti olsada bana mantıklı geldi olurmu olur hiç şaşırmam söz konusu vergi olunca nefes alma vergisi çıksa onada eywallah derim
 
benım 2011 yılı ıcınde 6 satışım var , keyfıme göre değiştiriyorum kım ne karısırki buna...

Cevap hayırlı olsun.....


Eve bu gün vergi dairesinden bir yazı gelmiş.
2010 yılında aldıgımız arabayı uğraşmamak için babam benim adıma yapmıştı. Kendı arabamıda o sene değiştim babam da değişti
yani o sene 3 veya 4 alım satım oldu
Eve de yazı gelmiş
Araç alım satım işi yaptığınızın tespiti üzerine gelir vergisinden mükellefiyetiniz açılmıştır evraklarınızı tamamlayın.
Ne yapmam gerekiyor benım araç ticareti yapmıyorum nasıl bir yol izlemem gerekir ?-
confused.gif

evrak bu
Techturkey.com Post 1

Alıntıdır.
 
Konunun devamınıda yazayım.Magdur arkadas vergi dairesine gidince 9-10 bın tl arası borc cıkarılmış.Bence dıkkatlı olun......
 
eyvah eyvah, vergi dairesini bir ziyaret etsek iyi olacak gibi...
 
Geri
Üst Alt