Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Araç hasar sorgulatma hakkında önemli!

setnogrom

Kayıtlı Üye
Katılım
4 Ağu 2010
Mesajlar
4,744
Yaş
40
Merhaba;
Geçen hafta bi yakınım araç aldı kendisine defalarca telefonda hasar sorgulatma yaparken plaka,şasi no ile yap demiştim.
Aldığı araç daha önceki sahibinde plaka değişikliğine uğramış dolayısıyla o plaka mevcut tramerde yok.Bizimkide sadece plaka sorgulatıp motor kontrolü yaptırmış almış aracı.
Lakin dün kendisine şasi ile baktınmı dediğimde kötü bi mesajla karşılaştı.Araçta 8bin liralık hasar geçmişi var ilk plakasına kayıtlı.
Siz siz olun şasi ile sorgulatmadan araç almayın!..

xx
 
Üzücü bir durum gerçekten, dikkatli olmak lazım tabi ama mesajla plakayı attığımız zaman zaten .... plakalı aracın diye gelmiyor ki, direkt kayıtlı olan ...... şasi no'lu aracın 2003 sonrası hasarı vardır veya yoktur diye geliyor ama belki başka birşeyde olabilir tabi..
 
sorgulatanın hatası ilk plakada yazar ekranda
 
bende bulamadığım için yazdım
 
benim arkadaşımın geçen yaşadığı olaydan sonra, sorgulatmanın her türlüsü sıfır benim gözümde;

adam, 6 ay falan evvel bi araç almıştı..aracı alırken şase no ve plaka no ayrı ayrı sorgulattı, tramer cart curt.."yetkili" servise de götürdü,her yerine baktırdı.."yetkili" servis, aracın çeşitli yerlerinde boya olduğunu,fakat sağlam bir kazası asla olmadığını,gönül rahatlığıyla alınabilecek bir araç olduğunu söyledi..arkadaşım aracı aldı..5 ay sorunsuz,sıkıntısız,son derece memnun olarak kullandı..daha sonra, bir kaza yaptı..aracın kaskosu olduğundan,yetkili servise çektirdi..(aracı alırken kontrole gittiği yetkili servis değil) bi kaç gün sonra, servisteki eleman aradı, aracı almaya beraber gittik..bundan sonra olanları diyalog şeklinde yazayım..daha uzun konuştuk,ama önemli olan yerleri şöyle:

eleman:bu araç daha önce pert olmuş,biliyorsunuz di mi?
arkadaş:ne alaka ya? tramerde sorgulamalarda falan çıkmıyor?
eleman:şu şu tarihte bizim servisimize gelmiş,biz pert demişiz,aksigortadan perte çıkarılmış
arkadaş:e biz yetkili servise baktırdık,3 tane usta baktı bu araca,nasıl olur, ayrıca, sizin ortak bi havuzunuz yok mu araçların bilgilerinin tutulduğu? onu da geçtim, tramerde nasıl çıkmaz?
eleman: ortak bir havuz yok..her servis kendi kayıtlarını tutuyor..tramerde nasıl çıkmadığını ben de anlamadım..

biz düşündük taşındık,kendi şirketimizde sigorta departmanından insanlarla konuştuk, nasıl olduğunu bilen yok..
 
harun hepsi ortak havuzda fakat gereken yapılmış işte
 
abi,böyle düşünmek istemiyorum,ama başka bir şekil de gelmiyor aklıma..harbiden birileri tramer kayıtlarını kafasına göre düzenleyebiliyor mu yani..
 
Geri
Üst Alt