Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Araç devir işlemleri

SystemDeluxe

Kayıtlı Üye
Katılım
28 Mar 2012
Mesajlar
157
Yaş
38
Arkadaşlar bir araba buldum almaya karar verdim. Yalnız, ben istanbuldayım araç şehirdışında plakası 07..
Daha önce hiç plaka değişikliği yapmadım. Şimdi ben bu aracın noterden satışını alsam. Plakayı hemen değiştirmem mi gerekiyor orasını bilmiyorum. 06 olarak kullanırsan sorun olur mu ?
 
Çok fazla emin olmamakla beraber daha iyi bilen bir arkadaşımız yazana kadar bildiğimi paylaşmak isterim.

Eskiden ikametiniz nerede ise o ilin plakasını alma zorunluluğunuz vardı ama şimdi o zorunluluk ortadan kalktı başka ile ait plakalı bir aracı alıp ikametinizin olduğu ilde plaka değiştirmeden kullanmanız mümkün diye biliyorum.. Umarım doğru biliyorumdur :)
 
Kafamı karıştıran o kısım zaten. Noterden satışını yaptık diyelim ruhsat değişikliğinden sonra yeni sigorta gerekiyor araç 07 plaka olduğu için Antalya üzerinden mi sigorta ücreti kesilecek.
 
Aracın devrini noterden alırken plakayı değiştirmek istiyormusunuz diye soruyor. Değiştirmek istemezseniz, eski plaka üzerinden kullanmaay devam ediyorsunuz ve sigortasınıda o plakanın bulunduğu ilin sınıflandırması üzerinden yapıyorsunuz, dolayısıyla istanbula göre daha az sigorta ücreti ödeyeceksiniz. Ancak plakayı değiştirmek isterseniz mevcut plaka ile devrini aldıktan sonra 1 ay daha o plakayı kullanabiliyorsunuz ve yeni plakayı bulunduğunuz ilin emniyetinden seçerek değiştirebiliyorsunuz. 1 ay içerisinde plakayı değiştirmezseniz eski plaka üzerinden aracı kullanma durumunda kalıyorsunuz...diyebiliyorum çünkü öyle Diye biliyorum....
 
o zaman plaka değiştirmenin cazip tarafı yok gibi.

ercanın dediği gibi plaka değiştirme zorunluluğu yok..noterden satış yapılırken soruyorlar..değiştirin dersen 140, plaka aynı kalsın dersen 70 tlye satış yapılıyor. (geçen senenin fiyatları) sonrasında ruhsatı ister gidip alıyorsun..almaya gitmezsen adresine ptt kargoyla gönderiliyor..satış sırasında noterden verilen evrak 1 ay ruhsat görevi görüyor..

mahsuru yoksa bence de değiştirme..hele kaskoda baya bir oynuyor..lakin araçla ilgili bazı sıkıntılarda (özellikle maliye) işlerini antalya'dan yapman gerekebiliyor..çünkü arabanın dosyası o ilde saklanıyor..ama başta sağlam yapılırsa satış sonra sıkıntı çıkmaz.. bende değiştirmedim..mesela benim trafikte satış yapılmış ama maliyede üstüme geçirilmemiş..telefonla aradım hallettiler sağolsunlar.. trafikle ilgili işlemler tamamen online a dönmüş durumda zaten..
 
bu arada bi 07 bi 06 demişsin ilk mesajda..plaka hangisiyle başlıyor
 
06 yazmışım yanlışlıkla sonra 07 olarak düzenledim. Araç kumlucada yakınsan görmüşsündür.
 
Akşam otobüsle Antalyaya geliyorum. Kısmetse yarın sabah oradayım. Sorun çıkmazsa aracı almaya karar verdim.

Hadi bakalım hayırlısı
 
Geri
Üst Alt