Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Araç çalışmama problemi maymuna döndüm artık...

SaLvia

Kayıtlı Üye
Katılım
9 Ağu 2011
Mesajlar
276
arkadaşlar 2002 model 1.4 stella aracım var 75bg benzinli lpg yok
94 binde carbon clean yapıldı
95 binde çalıştıktan sonra ötme yapıyor diye marş motoru sökülüp temizleme yağlama yapıldı
90 bin civarında 2 adet ateşleme bobini değişti
bakımları düzenli olarak 10 bin km de bir yapılıyor ( 5.30 yağ ve filtreleri falan hepsi )

obd ile karşılaştığım arızalar

yurt dışından gelirken krank sensorü zamanlama hatası sadece 1 defa karşılaştım ( sensör değişmedim hala duruyor )
bu ara zırt pırt egr valfi düşük değer hatası veriyor ( ustanın dediğine göre manifold tıkanmıştır egr ile manifoldu söker temizleriz diyor... )
aracın çekişinde belirgin ölçüde düşme var
birde bu kafasına göre ilk bindiğimde motor soğukken sıcakken falan çalışmama sıkıntısı patlak verdi ( canı istediği zaman çalışmıyor... )

bugun çıktım bi kaç tane usta gezdim
krank sensorü diyen oldu
marş motoru olabilir diyen oldu
buji kablolarından yapabilir diyen oldu
immobilizer tanımıyo olabilir diyen oldu

ben şimdi bu arabayı kibriti çakıp ateşe vereyim mi ?


[video=youtube_share;vAWqjeE2uJY]http://youtu.be/vAWqjeE2uJY[/video]

özür dilerim içimi seatclubworld aileme döküyorum gına geldi artık..
 
benim eski ibizada krank sensörü bozulmuştu. yolda seyir halindeyken birden stop ediyordu sonra çok zor çalışıyordu. değiştirince düzelmişti.
 
Sanki Yanma odasına elektrik yada yakıt gitmiyor bu arada araçta LPG varmı...
 
Bencede yakıt gitmiyor gibi geldi. Sanki benzin pompasının basıncı ilk marşta yetrli olmayabilir. Yada aldıgın yakıtta sorun olabilir.

Şunu deneyebilirsin. Araç çalışmama sorunu başladıgında bogaz kelebeginden balata sipreyi sık. Balata spreyi yanıcı bir maddedir eger yakıt gelmiyorsa araç balata spreyi ile çalısacaktır. Ehli biri yaparsa sorun olmaz.
 
Benzin Pompası diyen oldumu yada bakıldımı ve herhangi bi hava yada nem yada zaman şartı olmaksızın kafasına göremi yapıyor..
 
servise git enazından sorununu anlarsın...ustalara deneme yanılma yaptırma bence...önemli bişey değildir...
 
Ayrıca öyle kibrit çakıp yakmana falandagerek yok moral bozmadan sıkıntısını bulmaya çalış.. Motor çalışırken iyide çalışmazkenmi çöplük oldu araç gözünde bir ay kalsa bende çözerdim onun sıkıntısını, çokda büyük bi arızaymış gibi gelmedi gözüme sonuçta araba çalışıyor ama çalışma fasılalı muhakka ince bi ayar bi temazsızlık yada ne bileyim bilinmeyen nadir ama can sıkıcı bi problemi var büyütmeden gözünde sorunu bulmaya çalış:eek:key:
 
ah bide uyuz tamircilerin yanında da böyle çalışmamazlık yapsa
süt dökmüş kediye dönüyo tamircinin yanındada çalışınca bu sefer anahtarı falan tamirciye verip hediye edesim geliyor..
benzin pompası diyen hiç olmadı
carbon clean yapıldıgı zaman gaz potansiyometresimiydi boğaz kelebiğiydi galiba tam aklımda değil bütün terimler birbirine girdi zaten
sökülüp temizlenmişti hatta tamirci ilk söktüğünde çok vasat halde oldugunu sölemişti... ( kapkara kızılderili zencisi gibi :D )

yarın gidip krank sensorünü alıp değişicem herhalde bi somun tutuyor sanırsam 40 tl ona işçilik vermek heleki bu zamanda işsizken ağır gelicek
sensorde zaten 140 vede 180 liraya var....

servis mevzusuna da gelince servise gittim bi tanışayım bi fiyat alayım diye
126 lira sadece marş motoru söküp takmaya istediler dişli bobin falan işin içinde değil sadece içlilik dişliye de 250 tl bayıldım mı 376 tl demek oluyor
krank sensorunu değişmeye 55 yada 65 tl civarında bi işçilik istediler yapçakları bi somun sökçekler yerine yenisini takıp somunu sıkcaklar 140 tl sensor + 65 lirada işçilik 200 tl yapar..

ettimi marş motoruyla bi sensore 576 lira para ıvır zıvır derken 600 tl benim için büyük para bu devirde


101 nokta testi de sordum ona da 260 tl dediler tansiyonum düştü duyunca..
 
Bencede yakıt gitmiyor gibi geldi. Sanki benzin pompasının basıncı ilk marşta yetrli olmayabilir. Yada aldıgın yakıtta sorun olabilir.

Şunu deneyebilirsin. Araç çalışmama sorunu başladıgında bogaz kelebeginden balata sipreyi sık. Balata spreyi yanıcı bir maddedir eger yakıt gelmiyorsa araç balata spreyi ile çalısacaktır. Ehli biri yaparsa sorun olmaz.

valla ismail abi artık her fikir benim için altın değerinde
 
Geri
Üst Alt