Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Antifriz eksiliyor.

muratti42

Kayıtlı Üye
Katılım
31 Ocak 2011
Mesajlar
28
Yaş
41
Merhabalar. aracım Toledo 1.8 20 V. Sürekli antifriz eksiltiyor ama hepsi bitmiyor. Haznenin en alt kısmında soket girişinin alt kısmında çok az bişey kalıyor. Ustada bulamadı yardım ederseniz sevinirim..
 
kolay gelsın radyatorculerde kacak testı ıcın ufak pompalar var onunla deneyıp genede kacak gözukmuyorsa dumlup un kacak önleyıcıleri var 7 ile 10tl arasında genelde bız bunarı kullanıyoruz ve sonuc hep olumlu oluyor umarım sorunu coze bilirsiniz kolay gelsın
 
hocam arçta lpg varsa %90 lpg tesisatındandır yaşadığım için biliyorum bi de ona baktır
 
Cevap veren arkadaşlarıma teşekkür ederim. Araçta atiker kit var arıza lambası vs sorun çıkarmadı şimdiye kadar. Haznede en alt kısmında az miktarda kalıyor. Üzerine eklemeden o şekilde kalıyor anlayamadım neden olduğunu
 
radyatör tıkayıcılardan kullan çözülmezse LPG sistemini kontrol ettir
 
Sağol kardeşim. LPG nasıl sorun olur. radyatör tıkayıcı nasıl temin ederim
 
Teşekkür ederim arkadaşlarıma. En yakın zamanda LPG tesisatına baktıracağım.
 
LPG Kiti araca monte edilirken LPG regulatoru motor sıcaklığında çalıştığından, sogutma sistemi hortumlarindan sicak su baglantisi alinir.

Ve aracın kapalı sistem soğutma devresinin arasına girilir buda bir başka hortum ve kelepçeleri vasıtasıyla yapılır, Eğer aracınızda uzun zamandır antifreeze kullanıyorsanız ve uzun süre aracınızı çalıştırmadan beklettiyseniz, antifreeze kimyasalının yapısından ötürü sızdırma yaşayabilirsiniz ("SU"da bu olmaz çünkü ne kadar saf SU koyarsanız koyun içerisinde muhakkak bir miktar klor ve kireç ve bazı tortu yapıcı mineraller içerir ve bu maddeler devirdayime tabi kalmadığında çökelerek kelepçe ve diğer bağlantı noktalarında tortu oluşturur ve suyun sızdırmasını önler)..

Bir diğer olasılık ise şu; aracınız daha önce kısa veya uzun süreli bir hararete maruz kaldı ise; silindir kapak contasından pistonun tepesine veriyor olabilir ki en kötü senaryo..

Size tvsiyem ilk önce LPG regülatörü ve soğutma sistemi devrelerini ve bağlantı noktalarını kontrol etmeniz..

Bir diğeride Aracınızın Bujilerini söküp hepsinin aynı renkte olup olmadığını kontrol edin eğer biri diğerinden farklı ise ustanıza bunu gösterip contalarınızı kontrol ettirin..

Ve son olarak su seviyesi MİN altına düşmüyor nasıl olsa diye su eklememezlik etmeyin allah muhafaza uzun yol yada yüksek devirli uzun bir seyehatte araç eğer son söylediğim nedenden su eksiltiyor ise Bırakın su haznesini Radyotördeki antifreeze'i bile bitirir..

Çok geçmiş olsun..
Sonuçlarını burdan takip edicem..
 
Geri
Üst Alt