Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Anlık Yakıt Değerleri ile ilgili bir soru...

Onemetallic

Kayıtlı Üye
Katılım
18 Tem 2011
Mesajlar
55
Yaş
36
Merhaba arkadaşlar öncelikle hepinize iyi geceler. 2008 Cordoba'mız var ve bi kaç gündür anlık yakıt değerleri bi garip geldi bana. Mesela araba seyir halinde boşta giderken anlık yakıt değeri önceleri 0.6 ya da 0.8 arası olurdu fakat bugun farkettim bu aralar bazen 0.9 oluyo bazen 1.0 - 1.2 oluyor.. Ama araç durgun halde rolantide çalışırken 0.6 bunda bi problem yok gibi. Fakat seyir halinde boşta giderken bu değerlere çıkması normal midir sizce? Sizin araçlarınızda durumlar nedir beni bilgilendirirseniz çok sevinirim. Hepiniz şimdiden çok teşekkürler iyi geceler :)
 
bende 1-2 bile çıktığı oluyo, araç boşta hareket halindeyken ortalama gidilen yol da harcanan yakıt olarak tutulur değer ama durur vaziyetteyken 1 saatte yaktığı yakıtı gösterir.. Yüksek çıkmasının sebebi budur.. Çünkü rolantide de belli bir yakıt harcanır ama giderken fazla çıkmasının sebebi gidilen yola ortalanmasıdır.. Şu da var eğer klima açık ise yada fren yapılır vaziyette daha fazla çıkar zira fren, klima v.s. motor dan bağımsız çalışan bölgeler de hareketlerini motor dan alır... :eek:key:
 
Aracın kullanım stiline göre bile yol bilgisayarı belli bir hesap yapar kullanım değiştikten sonra boşta giderken bile ekranda gözüken tüketim etkilenir :)

Mesela bugün ben 20 TL'lik mazot aldım.. Mazot almadan önce lambam yanıyordu zaten.. Bide biri takıldı peşime baya bi performanslı kullandım aracı yani.. Haliyle tüketim tavandaydı.. Mazotu ilk alıp çalıştırdığımda lambam sönmemişti bile.. Biraz km yapıp sakin kullandığımda menzilimde arttı lambamda söndü
 
Fikirlerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim hepinize :) Çok sağolun
 
yakıt gosterge lambası depodaki şamandıraya bagladır yani yakıt miktarı litre olarak belirli bir miktarın altına dustugunde yanar yol bilgisayarındaki yakıt tuketimi ise tamamen surus tarzıyla alakalıdır yani kullanıma gore ışık 100 km de de yanabilir 150 km dede bu sizi yanıltmasın
 
bos viteste hareket halındeyken gosterılen deger aracın hızına gore degisir.Boş viteste 50 ile gittigin zaman 100 km yi 2 saatte tamamlayacagın icin hareketsiz rolantideki degerin 2 katını gosterir. 100 km ile bosta gidersen 100 km yi 1 saatte tamamlayacıgından hareketsiz rolantideki degerin aynısını gosterir. araba hareket halinde degilken gosterilen deger litre/saat seklindedir ve genelde 0.5-0.6 'dir.
 
2005 model cordoba 1.4 signo aracımda benzer bir durum var ama benimkisi biraz farklı , hareket halindeylen anlık yakıt tüketimine bakıyorum 3 saniyede bir değişiyor tutarsız sayılar gösteriyor 9 oluyor 3 e düşüyor devamlı oynamakta bu şekildeki bir arızaya ney sebep olabilir?
 
Hızlanıp vites yükseltip gazı bıraktığımda 0 gösteriyor frene bastığımda 2 ye çıkıyor :)
 
O durum arıza değil ya sadece o anlık yaktığı değerler.. Mesela rampa çıkarken ya da dik yokuşlarda değerler baya artıyor :) Bu arıza değil kanımca :)
 
ama sabit hızda giderkende uzun yolda filan yine aynı şekilde rakamlar uçuyor kafasına göre , bir arıza var ama henüz neden olabiliceği konusunda bir tespit yapamadım servisede henüz götürmedim kalın bir fatura çıkartıcaklar diye.
 
Geri
Üst Alt