Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Ankara Istanbul arasindaki talihsiz olay...

Emre34

Kayıtlı Üye
Katılım
31 Eki 2011
Mesajlar
47
Yaş
32
Arkadaslar dun Ankara'dan Istanbul'a giderken tipi basladi. Sag serit kar tutmaya basladi bende orta serite dogru hafif kirdim araba kaymaya basladi. Malesef o an adrenalinden dolayi frene bastim, tabi ki araba kitlendi ve kotu bir sekilde yaklasik 50-100 metre kaydim. Otoyolda sol seritte araba ters yone bakacak sekilde dondu ve durdum. Allaha sukur ki arkadan otobus, kamyon vs. gelmiyordu. Sokun etkisiyle aractan ciktim. Cok sukur ben ve arkadasimda bir sey yoktu. Aracta bir yere dokunmadi. Daha sonra kizilcahamam kavsagina surdum araci. Kar kureyiciler yolu kuredikten sonra ben de Ankara'ya geri dondum. Su anda pek moralim yok acikcasi. Mahsur kaldim Ankara'da anlayacaginiz. Cikmaya da korkuyorum ilk kez yola. Hayatinda karda araba kullanmamis ben ilk kez boyle bir durumdayim ve kendimi aracimin basinda bu kadar caresiz hissediyorum acikcasi. Zincir alip yola cikmayi dusunuyorum su an. Yarin sabah oglen boluya kadar iyi olacak deniyor hava.

Sizin de tavsiyelerinizi bekliyorum arkadaslar, yoldan gecen varsa durumunu yazabilirseler sevinirim...


Saolsun Hakan, Kadir ve Mehmet'in yardimlari dokundu. Hakan kardesimle kebap yedik dun sokunu atlattim bu olayin biraz :)


Not: Aractaki on iki lastik Lassa Impetus, 2 aylik. arkadakiler de biraz eski ama hali vakti yerinde. Kislik degil hicbiri.
 
yanına zincir alıp zorlandığın yerlerde takabilirsin kar ilk etapta yolları tıkamış olabilir tek sorun kar tecrübenin az olması bana kalırsa... zincir alacaksanda kauçuk olanlar satılıyo biraz pahalı ama aracına zarar vermez normal zincir kadar asfalt olan yerlerde çıkarmanı da öneririmk zincirin üstünde yazan azami surat e de dikkat et yanına bi kaç tane de karabina alabilirsin kopmalara karşı dağcı kancası yapı marketlerde bulunur.... aracı durdurabileceğin hızlarda seyir etmelisin viyadüklerde buzlanma çok olur ona dikkat etmeli viyadüklerden yavaş frensiz geçmelisin buz un en büyük düşmanı frendir freni yolun durumuna göre kullanmalısın yanına içecek ve yiycek bişeyler bulundurmayı unutma aracın deposu full olsun aracı devamlı sıcak tut üstünden montunu falan çıkar bunlar komik gelebilir ancak bunların gerekliliğini yolda 2 gün mahsur kalan ben bilirim ancak yolda mahsur kalmamızın sebebi yolda yan dönen bir tır ın otobana geçit vermemesi ve kar kürüyücü tuzlama araçlarının yola girememesinden dolayı kaldım askeriyeden tank gelip tır ı çekmeseydi 2gün sonunda halimiz ne olurdu bilmem... aslında çok zor değil karda ilerlemek aracın takip mesafesi yolun durumuna göre çok uzun olmalı kendini garantiye alabileceğin en azami uzaklıkta tut ama kendine güvenmiyosan iyisimi sen ankarada kalmaya devam et....:eek:key: ani direksiyon hareketleri ani fren gazlar ve direksiyon hareketleri kaymana sebebp olur ve gizli buzlanma gözle görülmez o yüzden burası buz değil deyip yardırmaya kalkma......
 
Geçmiş olsun,allahtan arkadan başka bir araç gelmiyormuş..
 
geçmiş olsun.. kış yolculukların çoksa kar lastiği tavsiye ederim, yoksa zincir durumu kurtarır..
 
Geçmiş olsun...Frene bastığında abs mi kilitlendi..?
 
Geri
Üst Alt