Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Ankara-Istanbul 1.4 TSI Tuketim Denemesi

Emre34

Kayıtlı Üye
Katılım
31 Eki 2011
Mesajlar
47
Yaş
32
Bayram'da Istanbul'a giderken bir deneme yapayim dedim arkadaslar. Aracta ben dahil 4 kisiydik. Muhabbet ede ede gittik. 3 kere mola verdik. Ortalama 90km/h ile geldik. Yol molalar disinda 5 saat surdu. Zaman sikintimiz olmadigindan ve yolda baya da eglendigimizden guzel bi deneme oldu. Aracin minimumunu da gormus oldum :)

5.2 Litre ortalama x 430 KM x 4.25 TL =~ 95 TL
IMG_0271.JPG

(bu arada 2. gosterge de 5.2 idi onu cekmemistim. depo full'du bu hale geldi)


Bu arada donus yolunda da 6.2litre yakti. Bunu havanin yagmur-kar-ruzgarli, lastik basincinin da cok dusuk olmasina biraz da Ankara giseler'den sonra gazlamis olmama bagliyorum. :)
 

Ekli dosyalar

  • IMG_0271.JPG
    IMG_0271.JPG
    39.6 KB · Görüntüleme: 232
dönüşte 6.2 yakmış olman yoluh sürekli rampa yukarı olmasından kaynaklanıyor ben istanbuldan ankaraya 3 kişi + bagajda 60 kg bas kabin ile 6.7 ortalama ile gittim gelirken o ortalama 6.3 e düştü bu arada süratimde 120-130 km/h civarıydı
 
gayet güzel değer yakalamışsın :eek:key:
araç boş olsaymış daha düşük bi değerde olabilirmiş...
 
kardeşim geçen günde konuştuk dönerkenki hava şartları rüzgar vs. bide son düzlükte aradığın heycandan kaynaklanıyor olabilir bide rampa çıkman gelirken etkili olmuştur die düşünüorum ama sen hala neyi düşünüyorsun bilemiorum ben o değerleri yakalarsam arabama bi 5 yıl daha binerim:p:cool:
 
bende en son gidişimde yavaş gidiyim demiştim ama sanırım bende 195 tl ye gitmiştim :)
1.6 rolanitde bile çoook yakıyodu yaw:)
 
Düzce'den Gebze'ye bayramda 6,3 lt ortalama ile gittim .Dönüşte Düzce'ye gene 6,3 lt ile geldim.Hız sabitleyiciyi 100 km ye ayarladım 2 kişi ile .Bu benim en düşük tüketim rekorum oldu . 45 bin bakımına yeni girmiştim.Eski rekorum 6,5 lt idi ...
 
güzel değer :) kuzenim golf6 1.6 tdi dsg ile 3.9lt yakmıştı ankaraya giderken :D yuh dedim
kuzenin arabasını satmayı düşünürse talip olabilirim:p:eek:şaka bi yana golf tarzı bi araba almayı düşünsem yine leon alırım Şeklİne kurban olurum ben oNun:cool:
 
benım suanda yarım depom bıttı 390 km sehır ıcı gıttım bakam tam depo ne kadar gıtcek :(
 
Geri
Üst Alt