Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

ani frenlemede dörtlülerin yanması

yusufum

Kayıtlı Üye
Katılım
10 May 2011
Mesajlar
45
yeni çıkan bir çok otomobilde belirli hızın uzerinde iken sert frenleme yapıldıgında arkadaki araçları uyarmak amaçlı dörtlüler otomatik olarakyanar fakat benim 99 model aracımda bu ozellik olmadığından kendi mudahalelerimle aracıma bu sistemi dahil ettim sistem bir roleden ibaret elo firmasının cıkarmıs oldugu ani fren ikaz rolesi uzerinde bulunan ayar butonu vasitasıyla aracınızın dortlulerinin yanması icin ani fren seviyesini belirlemenize imkan tanıyor montajı ise oldukca basit role uzerinde 4 pin bulunuyor bunlar :
15- +12v
31- şase
49a-sag sinyal
49 b-sol sinyal
ayrıca montaj esnasında role uzerinde bulunan ok işeretinin yere paralel bir biçimde aracın onunu gostermesine dikkat edilmelidir.
firma yetkileri oldukça ilgili baska forumlarda duymus oldugum bu roleyi firmayla iletişime gecip test amaçlı rica ettim kendileri sagolsun sadece kargo bedeli odeme koşulu ile bana ucretsiz olarak gonderdiler
urunun linki Elo - Ani Fren İkaz Rölesi
 
Paylaşım için teşekkürler:eek:key:
Benim anladığım yüksek süratte belirli bir saniye basılı tutunca fren pedalında ayağını ozaman yakıyor bu aygıt dörtlüleri..
 
sistem tamamen ivme kuvvetinin etkisiyle calısıyor rolenin hassasiyetini ayarlamak için ise role uzerine buton monte edilmiş
 
corsa d de vardı bu bence faydalı birşey arkadan geleni uyarmak adına
 
Bazen çok hafif yavaşlasada trafik bunları yakan var sinir oluyorum :)

Trafiği gördüğümde arkama bakıp önceden frenlerim ki arkamdaki yavaşlasın. Sonra frenden çeker ayağımı aheste aheste önümdekine yaklaşırım :)
 
faydalı bir durum bazı markalarda standart sunuluyor. teşekkürler
 
Geri
Üst Alt