Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Amörtisöt hk-

damalis

Kayıtlı Üye
Katılım
29 Kas 2011
Mesajlar
84
Yaş
41
Selam arkadaşlar,

Benim bir sorum olacak,cordobasının amortüseri cok sert oldugunu düşününüp buna mudahale eden var mı ?

  • Yapılan Varsa ne işlem yaptırdı ne tutarda ?
  • ses azaldımı ?
  • verilen para alınan işlem sonrası değer mi?
  • memnun kalındı mı?
  • performans etkiledi mi?
 
Sadece Cordoba değil Seat grubu Araçlarımızın Tümünün Süspansiyon sistemi Sportif karakteri gereği Serttir diğer markalara nazaran..

fakat daha yumuşak olup virajlarda yada sert bir slalomda arka tarafı bırakmasını istemeyiz hiç birimiz..

Eğer biraz daha yumuşasın dersen Namstain soğuk pres tavsiye ederim hemde bu sayede aracı istediğin ölçüe de düşürebilirsin.. -4cm yi geçmemeni tavsiye ederim yalnız..

Ben yaptırdım memnunum :eek:key:

maliyeti de 250-300 TL en fazla :eek:key:
 
senin yazından sonra ufak bir araştırma yaptım genelde spor yani yare yakın düşürmek için kullanılan yaylar .benim sıkıntım yere yakın olması degıl en ufak bır cukuru cok hıssediyorum,rahatsız oluyorum punto bıle daha az ıcerı ses ve tıtresım verıyor bunu yumusatmak ıstıyorm tamam vırajda savurmuyor da bızde 200 gitmiyoruz tas catlasın 140-150 km hz zaten ist ne kadar basabılırsız kı sanırım sende leon var ıyı bır araba bzde kı nasıl duzeltebilirz
 
Lastiklerinin markası ve son durumu nasıl?Ben şu an 195 60 15 Michelin Energy Saver kullanıyorum ve çok memnunum.Daha önceki ibizamda bende suspansiyondan çok şikayetçiydim.O yüzden lastiklerde önemli...
 
sertlik daha ziyade yayla alakalı (lastikde etken ama yay kadar değil) ama ses olayı lastikle alakalı bir olgu..Kullandığınız lastik marko ve modeli çok etkileyici bu işde...Örneğin michelin genel itibari ile daha konfora yatkın ses alımını azaltan türü lastik üretirken virajlarda mukavemeti diğer spor seri yada sert lastiklere nazaran daha düşük mukavemet göstermekte..ancak bır dunlop brıdgestone (potanza-turanza seriler örneğin) hamuru daha sert sesi içeri verme oranı daha yuksekken virajlarda çukurlarda gösterdiği mukavemet daha fazla...
Eğer kullandığınız lastik marka ve model itibari ile sert diye tabir edebileceğimiz bir tür ise seatın spor karekteristiği nedeniyle sert olan yaylarlada birleşince ciddi etkileyebiliyor...yaylardan önce bence lastikle çözmeyi deneyin derim..
 
Arkadaşların dediği gibi daha az hava basarak dolaşmaya çalış ozaman.. eğer olmaz ise yaylarını bir kereliğine bastırıp açtır daha yumuşak olacaktır.. :eek:key:
 
Lastiklerim Hankook Ventus 195 55 15 orgınal lastikleri.zaten havasını indirince direksıyon donmuyor:)
Ben size sordugum soruyu bir tamirciye sormustum odam yay taktır dedı ama dogancı sahıncı idi.
Benden baska sikayeti olan yok sanırım cordobacılardan herkes memnun o zaman ben abartıyorum sanırım
 
Benim daha önce lastiklerim 195 55 15 yani senin gibiydi...Ara ölçü olan 55 çok pahalı olduğundan ve zor bulunduğundan 60 taktırmıştım...Şu an hala öyle kullanıyorum süspansiyon konusunda faydası var...
 
sezgin bey bende ibiza ma lastik bakıyorum 185*55*15 üzerinde mıchelin alpin var 195*60*15 yapsam lastiğin şekli çok değişirmi ince yanak hoşuma gidiyor tavsiye edeceğiniz lastik varmı yumuşak hamurlu olsun ıslak kuru kaydırma yapmasın istiyorum teşekkürler.
 
Geri
Üst Alt