Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

altea XL 1.6 tdı yakıt değerleri hakiki uzun yol .

whiteline-XL

Kayıtlı Üye
Katılım
23 Haz 2010
Mesajlar
1,633
Yaş
38
arkadaşlar cumartesi sabahı kısmetse tatile gidiyorum. bildiğiniz üzere geçen hafta babama da altea XL 1.6 tdı dsg aldık. benim dizel bir seat ile ilk uzun yolu olacak. daha önce hep bmwler ile yaptığımız en son bmw x5 3.0d ile gittiğimiz 780 km yolu kısmetse bu sefer 1.6 tdı alteaXL ile gideceğiz. programımıza göre araba gidiş dönüşş ŞŞ yukarı 2000km ye yakın yol yapacak. hadi fethiyede antalyada gezdik desek 2300km bakalım ne kadar mazot harcayacak arabam. cumartesi full depo istanbul kurtköyden yola çıkıyorum.

izlenecek güzergah:

istanbul - izmit - adapazarı - bilecik - kütahya - afyon - burdur - muğla - fethiye çalış sahil.

çalıştan çıkılcak ya direk tekrar aynı güzergahtan istanbul yada önce antalya sonra istanbul.

arkadaşlar saat 18:30 itibarı ile fethiye'ye varmış bulunuyoruz.

full depo pendik kurtköy çamlık mahallesinden sabah 07:30da haraket ettik. izmit,pamukova derken bilecikte kahvaltı molası verdik . tekrar bilecikten bir topuk afyon cumhuriyet sucuklarının tesislerinde tekrar mola verdik. neticeler:

afyona kadar tam topuk 140-160 allah ne verdiyse yapıştırdık. cumhuriyet sucuklarının tesislerinde depoyu tekrar gırtlak fulledik 31.5 litre yakıt aldık. kilometremiz 404kmdeydi. babamın yaptığı hesaba göre araba 27.5 kuruş yakıt 100kmde de aşşa yukarı 7.9 lt gibi bir tüketim göstermiş. arabanın içi ağzına kadar doluydu. 4 kişi artı bagaj azına kadar çakılı. banaa 567kmde ki motora göre oldukça iyi geldi.
 
teşekkürler uğur abi. daha arabaya alışamamışken birde uzun yol valla ufaktan sıkıntı basmaya başladı beni:D
 
hayırlı yolculuklar merakla beklioruz değerleri bende pazartesi çıkıyorum ama bnm ki çıtır :D 600km
 
yarın sabah kısmetse bende lüleburgazdan fethiye çalışa gidiyorum. 12 gün oradayım.benim güzergahım lüleburgaz-malkara-keşan-ecaabat-çanakkale-izmir-aydın-muğla-fethiye. her yıl gittiğim güzergah. 2500km deki aracımın ilk uzun yolu olacak. değerleri bende paylaşırım. serhat kardeşim belki çalışta görüşürüz
 
2000km*6lt/100*3.60tl/lt=432tl

Görkem Naaptın ya..ben marmarise gittim geçen hafta, gidişte klima kapalıydı,gece çıktım yola, 4.1 ile marmarise girdim..dönüşte gündüz çıktım, sahil yolundan geldim,(selçuk-izmir-aliağa-ayvalık-balıkesir) klima sürekli açıktı, 4,8 ortalama..
 
Geri
Üst Alt