Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Altea xl 1.6 tdı style

whiteline-XL

Kayıtlı Üye
Katılım
23 Haz 2010
Mesajlar
1,633
Yaş
38
02.02.2008 DE buyuk bir hevesle aldığım seat leon 1.9tdı aracımla yapmış olduğum konforlu ve mukemmel 76000kmden sonra sevgili arabamla 18.06.2010 tarihinde yollarımızı ayırdık. arabam beni buralarda bırakıp yeni sahibi ile bensiz izmire doğru yolculuğa çıktı bir daha geri dönmemekk uzere. ( allah ömrunu uzun etsin umarım yeni sahibide benim ona iyi baktığım gibi bakar.)

22.06.2010 tarihinde kayadibi otomotivden sıfır km altea xl 1.6 tdı style aldım. leonu aratıyormu derseniz performans konusunda evet ama konfor konusunda leonu bir dakika gözum görmuyor. arabamdan çok memnunum bugun itibarı ile arabam 2.5 aylık oldu ve şu anda 7800kmye geldi yakıtı biraz fazla gibi benim leonum kmde 130krş yakıyordu bu arabayı ne yaptıysam yakıtını 8 litrenin altına duşuremedim.

harika bir araç herkese şiddetle tavisye ediyorum. resimlerdeki diğer araç komşumuzun arabasıdır. o araba 2.0 tdı dsg stylancedır.
 
Benim babamda leon alacağım zaman Altea XL için bastırmıştı ama aldırtmamıştım. Bence çok iyi bir aile arabası. Yakıt konusunda 1.9 TDI nedense herkezden çok düşük gibi yorumlar alıyorum gerçekten... 1.6 TDI ise 7.800 km olmuş motor iyinece alıştı diyeceğim yakıtı düşmesi lazım ama fazla yani ben bile 8lt yakıyorum. Gerçi agresif kullanıyormusunuz bilmem ama 7lt üstüne çıkmaması gerekirdi bence...
 
hayır agresif kullanmıyorum. gayet sakin ve akıllı kullanıyorum. arabamın kliması açık olduğunda yakıtım 9-10 ltye kadar çıkıyor. babamda bmw x5 3.0d vardı o bile 6 lt yakıyordu. kafayı sıyırmak üzereyim.:mad::kizgin:
 
1,9 dan daha az yakması gerekir. ama şuda var xl leondan daha ağır ve yeni makyajlılar makyajsızlara göre daha uzun şanzıman oranlarına sahip. bu yüzden bir miktar serilik farkı var bunu farkında olmadan gaza basarak kapatmaya çalışınca bu değerler normal olur diye düşünüyorum.
 
1,9 dan daha az yakması gerekir. ama şuda var xl leondan daha ağır ve yeni makyajlılar makyajsızlara göre daha uzun şanzıman oranlarına sahip. bu yüzden bir miktar serilik farkı var bunu farkında olmadan gaza basarak kapatmaya çalışınca bu değerler normal olur diye düşünüyorum.

evet leonun 1290 - alteanin 1410kg arada 120 kg fark var 120 kilo fark sanırım 2.5 litre fark ettirmez dimi. o şekilde duşunursek x5 3.0d 2 tondu ve araba 6 litre yakıyordu. şöyle söylim istanbul - abant - bolu - safranbolu - kastamonu - ılgaz - bolu - istanbul 1 depo mazot istanbul fethiye istanbul 1 depo ama 90lt tank ile

insignia 2.0 cdti ile babam 900km ben 1.9 leon ile 1200km yapıyordum delirmek uzereyim.
 
Merhaba..Bende de aynı fazla yakma sorunu var. 2011 Altea xl, şehir içi 8-9 lt yakıyor...Şehirlerarası da 7.5 lt yakıyor..Arac 2500 kmde...Ne yapacağımı şaşırdım..
 
Merhaba arkadaşlar bendede 2010 1.6 tdi dsg var.Bende şehiriçi 8 lt ,şehirdışı 6,5 en az yaktığım, budan önceki arabam seat cordoba şehir içi en çok 6,5 yakardı araba yeni falan dedim ama 7500 km oldu değişen birşey yok.
Bir dsg şanzımanlı arkadaşlara soruyorum hiç kalkarken stop ettiği oluyormu arabanın bende bazen oluyor kafayı yiyecem bende
 
sizleri üyelerimiz kısmında tanımak isteriz öncelikle.. bu arada Fatih bey sorunuza gelince; evet 1.6 TDI DSG'de malesef stop etme problemi var...
 
stop etme olayı bence bi sonraki güncelleme paketinde çözülcek..
 
otomatikleştirilmiş manuel şanzımanlar stop edebilir.
 
Geri
Üst Alt