Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

'Altın Top' O'nun oldu! Lionel Messi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

biLaL

Kayıtlı Üye
Katılım
7 Ocak 2011
Mesajlar
1,579
Yaş
41
'Altın Top' O'nun oldu!
Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA) ve France Football dergisi tarafından verilen 2010 Altın Top Ödülü'nün sahibi Barcelona'nın Arjantinli yıldızı Lionel Messi oldu.
Son Dakika Spor- 21:59 | 10 Ocak 2011


FIFA Ballon D'or Ödülü İsviçre'nin Zürih kentinde sahiplerine verildi. Üç Barcelonalı futbolcu Messi, Xavi ve Iniesta'nın aday gösterildiği FIFA Ballon D'or'da kazanan isim Arjantinli Lionel Messi oldu.
Kadınlarda ise Ballon D'or Ödülü'nün son 4 yıldaki sahibi Brezilyalı oyuncu Marta Marta Vieira da Silva bu yıl da ödülün sahibi oldu.
Pep Guardiola, Vicente Del Bosque ve Jose Mourinho'nun aday olarak gösterildiği 2010 yılının en iyi teknik direktörü ödülünü de Jose Mourinho kazandı.

Yılın 11'i ise şu şekilde oluştu:
Casillias, Maicon, Puyol, Lucio, Pique, Xavi, Iniesta, Sneijder, Ronaldo, Messi, David Villa

5 Ocak 2010 tarihinde FIFA Başkanı Joseph S. Blatter ile Amaury Grup Başkanı Marie-Odile Amaury arasında imzalanan anlaşma ile France Football Ballon d'Or ve FIFA Yılın Dünya Oyuncusu ödülleri birleştirilmiş, FIFA Ballon d'Or Ödülü adını almıştı.
 
ilk 11 e eleştirim var..david villa neden orda mesela? dünya kupasının yıldızı villa mıdır,forlan mıdır? ya da şampiyonlar ligini kazanan takımın inanılmaz gol yüzdesine sahip oyuncusu milito,villa dan daha kötü bir sezon mu geçirdi?
 
messi daha çok alır altın topu :)

katılıyorm harun abi
 
Kıstaslar neler tam olarak bilmiyorum ama messi hak ediyor şuanda görünen o
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt