Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

"'Alonso Ferrari'de sıçrama yapacak'..

YCO

Kayıtlı Üye
Katılım
26 Ağu 2009
Mesajlar
22,337
Yaş
36
flavio-briatore-face.jpg


Flavio Briatore, Fernando Alonso'nun Ferrari'ye transferini, İspanyol pilotun kariyerindeki "en önemli nokta" olarak yorumladı.

2008 Singapur GP'deki kasıtlı kaza skandalı nedeniyle motor sporlarından ömür boyu men cezası alan Briatore, Alonso'nun kariyerini yakından takip edip yönlendirmiş, takım patronluğu döneminde de Alonso ile iki kez şampiyonluk yaşamıştı.

Alonso'nun Ferrari'ye çok büyük katkılar sağlayacağını ve İtalyan ekibini daha büyük başarılara taşıyacağını belirten Briatore, "Ferrari'nin çok iyi bir anlaşma yaptığını düşünüyorum. Alonso (onları) tatmin edecektir" dedi.

Briatore, Gazzetta dello Sport'da yayınlanan açıklamasında, "Yarıştığı takımlardaki heyecan verici kalitesi, performansındaki istikrardan geliyor. Her zaman hazır, her pistte daima limitlerinde olan bir pilot. Mühendislerinin gözünde de karizmatik, çok sıkı çalışan biri. Asla vazgeçmez. Hızlı, zeki, isabetli kararlar veren bir pilot. O, pistte bir gladyatör" ifadelerini kullandı.

Alonso'nun Singapur'daki podyum finişinden duyduğu memnuniyeti de dile getiren Briatore, "Fernando'nun podyum finişini bana adaması da çok memnuniyet verici, çok hoş bir davranış" dedi.

Alonso bugün yaptığı açıklamada, takım değişikliği öncesinde Briatore'ye danıştığını açıklamıştı. İspanyol pilot, "İki ay önce, o sırada 2011 planlarına ilişkin konuşurken Flavio ile temas halindeydim. Flavio ile konuştum. Benim adıma mutlu oldu. Çünkü Ferrari'nin ne manaya geldiğini biliyor. Şu an kariyerim açısından da çok mutlu" diye konuştu.

TurkiyeF1.com
 
Geri
Üst Alt