Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Alkollü sürücünün kontağını kilitleyen sistem

Byefsane

Kayıtlı Üye
Katılım
26 Ağu 2009
Mesajlar
3,550
Yaş
32
Alkol kullananların biraz hosuna gitmeyecek bir durum olabilir :)

Japon otomobil devi Toyota, sürücünün alkol seviyesi yüksekse aracın kontağını kilitleyen bir sistem geliştirdiğini açıkladı.

Şirkette yapılan açıklamada, bir dijital kamerayla birlikte nefesteki alkol oranını ölçen bir el cihazından oluşan sistemin, alkol miktarını tespit ettiği ve sürücünün tanınması için fotoğrafını çektiği belirtildi.

Alkol testi pozitif çıkarsa, sistem, tespit edilen alkol seviyesine göre sürücüyü uyarıyor veya aracın kontağını kilitleyerek hareketini engelliyor.

Kamyon üreticisi Hino Motors ile sistemin denemelerini yapan Toyota şirketi, teçhizatı yakında özel şirketlere ve hükümete ait bazı otomobil ve kamyonlara yerleştirecek.

Cihaz, sürücünün alkol seviyesi normalden yüksek çıkarsa yetkilileri de uyaracak.

Bir başka Japon otomobil üreticisi Nissan da benzer bir cihaz üzerinde çalışıyor.
 
Volvo bunu rahat 3-4 yıl önce geliştirmemiş miydi. ??
 
bizim Türkler yoldan bi adam çevirir cebine 5-10 kağıt sıkıştırır "abi şuna bi üflede arabayı çalıştırayım" der sonra yoluna devam eder :D
 
aynen volvo yapmıstı
 
Volvo sürücü uyursa da anlayıp yüksek ses vererek direksiyonu titreten bi sestem de yapmıştı..
 
volvo yapar hıc sasırmam
 
bizim Türkler yoldan bi adam çevirir cebine 5-10 kağıt sıkıştırır "abi şuna bi üflede arabayı çalıştırayım" der sonra yoluna devam eder :D

Ona ne gerek var doğru sanayiye, kemer ikaz lambasını iptal ettiren zihniyet çeker ustaya arabayı, abi şu alkol metreyi bi iptal ediver der işine bakar :D
 
Geri
Üst Alt