Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Akü yeşil gösteriyor ama...

Emre34

Kayıtlı Üye
Katılım
31 Eki 2011
Mesajlar
47
Yaş
32
Arkadaşlar benim araç 49.000KM'de. Akü göstergesi de yeşil gösteriyor. Fakat araba 1-2 saat yatınca marş basarken baya bir zorlanıyor, hele bir gece yattıysa arabayı çalıştırana kadar 4-5 kere kontağı çevirmek ve aynı anda gaza yüklenmek gerekiyor. Sorun aküden mi kaynaklanıyordur sizce, yoksa başka bir olay da olabilir mi? (Araba seyir halindeyken, örneğin ışıkta falan durunca kontağı kapatıyorum tekrar çalıştırırken hiçbir zorlanma vs. olmuyor)
 
akü kutup başlarını kontrol edin gevşekse iyice sıkın yok değilse araç gaz yemiyordur benzin filtresi tıkalı olabilir şişmiş olabilir, yada benzin regülatörü arızalıdır büyük ihtimal kirli yakıttan tıkanmış olabilir...geçmiş olsun
 
Çok büyük bi ihtimal sorun aküden. sürekli sehir içi kullanımlarda akü bir hayli deforme olur:( araç 49.000 km de olduna göre garantisi hala devam ediyo olmalı hiç bir yere göstermeden direk olarak yetkili servise götürün gerekirse akünü 0 olanıyla değiştirirler.cihaza bağladıkları zaman sorunun nerede oldunu görürler zaten buda senin fazla vaktini almaz.ama bence yüzde 90 akü eski aracımda basıma gelmişti.geçmiş olsun
 
Istanbul'dayken aracin 45.000 bakimini yaptirdim. (49.000'deydi arac). AKU'yu kontrol ettirdim, sorun yokmus AKU'de. Yag Filtresi, Polen Filtresi, Yag degisti. Benzin filtresi baktirdim, o da tikaliymis dedi adam. Benzin Filtresi'ni de degistirdim. Yag olarak da 5-30 aldim, EDGE yazandan. Su an bu dedigim sikintiyi 1 haftada hic yasamadim, haydi hayirlisi bakalim :)

Ha bu arada, arac yarim litre - bir litre arasi yag eksiltmis, adam TSI motorlarin yaglarinin 10.000 KM'de bir degismesi gerektigini soyledi. Yoksa eksiltmeye basliyormus.

Yag degistikten sonra 1 hafta oldu bugun tam, arac soguk calisirken cok igrenc bir ses geliyordu 4-5 saniye. Sanirim o sesi de duymuyorum bu aralar :)

Yardimci olan arkadaslara cok tesekkurler...
 
Geri
Üst Alt