Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Aile aracı tercihi

anotherbrick

Kayıtlı Üye
Katılım
17 Nis 2011
Mesajlar
12
Yaş
39
Herkese iyi günler.
Yaklaşık 4 senedir Megane I kullanıyorum ancak 1 aydır yeni evlendiğim için geniş, güvenli, yüksek sürüş pozisyonuna sahip bir aile aracı araştırıyorum.
Aldığım arabayı en az 6-7 sene kullanmayı planlıyorum ve 30000 lira kadar ayırabilirim. Alacağım araç benzinli, en fazla 1.6 motor ve LPG ye uyumlu olmalı.
Öncelikle düşündüğüm araçları paylaşmak istiyorum.

Scenic II Privilege
Verso Comfort 1.6 2007 - 08 eski kasa
Cmax 1.6 Ghia
Qashqai 1.6 visia
Altea xl Sytle 1.4 TSI 2009-10

Bu araçlar içerisinde benim için donanım olsun kullanışlılık olsun fiyat olsun en uygun olanı Scenic. Ancak kasa değiştirdi ve II nin yüzü çok eskidi. III ise çok pahalı ayrıca çok kaba duruyor. Keşke, Avrupada satışa sunulan 5 kişilik kısa versiyonunu getirseler. Bu sebeplerle bu araç için kararsızım.

Verso içlerinde en beğendiğim araç ancak 1.6 motorun bu kasa için yetersiz olduğu söyleniyor. Birde bana göre ikinci el fiyatları çok yüksek..

C max fiyat ve donanım olarak benim için çok uygun. Biraz konforsuz gibi ancak kendini bu segmentte ispatlamış bir araç. Tercihlerim arasında başa oynuyor.

Qashqai ise suv tadında bir crossover olarak beni karizmasıyla çıktığı ilk günden beri kendine hayran bıraktı.. Ancak boş donanımı (visia seçeneği) ikinci elde neredeyse 40000 liraya kadar çıkıyor. Bu sebeple bu araç listede son sırada..

Altea XL.. Bu araç hem dolu dolu donanımı hem fiyatı hem yeni nesil motoru hem duruşuyla beni kendine çekti ayrıca güncel kasa.. Ancak çekincelerim var.
1-Bu araç TSI motoruyla şimdilik LPG ye uyumlu değil ayrıca TSI motorlar için üretileceği söylenen LPDi fiyatı için 3000 TL gibi rakamlar telaffuz ediliyor
2-Araç pek satılmıyor bu gerçek. Sorun değil ancak bu araba tutulmadığı için Türkiye ithalatı durabilir. Türkiyeye gelmeyen bir nesli kullanmak istemem açıkçası (Örn Nissan Primera Note Seat Cordoba Bora vs)
3- Bu araba 2009 da makyaj geçirdi. Makyajdan sonra direksiyon simidi biraz daha sportif oldu ön konsol biraz makyajlandı.. Ama öğrenmek istediğim şey güvenlik donanımlarıyla alakalı. Gelen mekyajlı kasada ESP & EBA + DSR + Lastik Basınç Uyarısı + Hill Hold (Yokuş Kalkış Sistemi) gibi donanımlar şu an satılan 1.4 TSI motorda bulunmuyor. Makyaj öncesi kasalarda bu donanımların bulunduğu ikinci el araç sitelerinde belirtiliyor.. Bu doğrumu?
4- Ve kullanan arkadaşlar bu aracın sürüş karakteri işlevselliği konforu hakkında tecrübelerini paylaşabilirmi?

İkinci el durumları benim için önemli değil her malın bir müşterisi mutlaka vardır yeterki temiz olsun.. Sizinde farklı araç önerilerine açığım iyi günler.
 
önce üyeler bölümünde kendinizi tanıtırmısınız
 
en mantıklısı nissan gibi ama fiyatı vs yüksek ondan sonra altea ama diğerleri pek albenili durmuyor
 
şaban bey kendinizi üyeler kısmında tanıtabilirmisiniz please =)
 
evet haklısınız düşünemedim..
erhan bey qq 33-35 bin bandında olsa ilk tercihim o ancak nissan alçok tutukan bu aracın fiyatını bence yüksek tutuyor.. Dolayısıyla ikinci elleride yüksek.. o fiyatlara çıkınca zaten ix35 yada sportage alınabilir
 
verso elegant bulunursa alınır. 1.6 yeterli bence; eğer ralliye katılmayacaksanız... lpg ye de uyumlu olduğu söyleniyor. 5+2 oluşu da aile aracı için önemli bir artı...

cmax dizel temiz bulunursa alınır. Ben pek sevemedim eski kasayı. yeni kasa daha iyi duruyor... o da bütçe dışı tabi.

altea xl aile için çok ideal bir araç... tsı motorda çok iyi yakıt değerleri yakalayan arkadaşlarımız var lpg için arayışa düşürmez. performansı da bence çok tatminkar. spor yüzü ve geniş bagajı da cabası... tercih size kalmış. Ben altea ya da verso elegant derim...
 
Geri
Üst Alt