Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Adim adim far cami temizleme ve cilalama

__NrS__

Kayıtlı Üye
Katılım
28 Mar 2011
Mesajlar
177
Yaş
39
Arkadaşlar merhaba.
Uzun süredir planladığım ve araştırdığım far temizleme operasyonunu bu hafta sonu cesaretimi toplayarak gerçekleştirdim. Sonuç mükemmel oldu. Eski seatımda olmamıştı da japon ve fransız araçlarında kronik herhalde. Bazen solan, bazen kararan bazende sararan farlarımızın aslında içinde sorun varmış gibi görünür ama sorun dış plastik camdadır. Birçok firma bu işlemi 50-80 tl arasında yapmakta. ben ankaradayım ve hiç uyguna yapan bir yer olmadığı için malzememi internetten sipariş ettim. ortalama 60 tlye geldi. gelen malzemeyle en az 4 arabanın farını parlatabiliyorsunuz. aracımda sol far sağa göre daha soluktu ve eski yıkık bi görüntü sergiliyordu.farın araçta yarattığı değişikliği sizde farkedeceksiniz. Yaptığım araştırmalara göre uyguladığım aşamaları resimlerle paylaşmak istedim. korkmadan üşenmeden yapabilirsiniz.


Gerekli malzemeler:
1. Meguiars far cilası (25-30tl)
2. 1500-2000-2500-3000 grid zımpara (15-20 tl)
3. koruma bandı (2 tl)
4. Mikrofiber bez (2 tl)
5. Cile uygulama süngeri (1 tl)
6. İçi su dolu fısfıs sprey (bedava)


Uygulama:
Arkadaşlar öncelikle zımparaları suda 1 saat kadar beklettim. bu arada aracı yıkadım, ciladan sonra farlara her ihtimale karşı su değdirmek istemedim. rahat çalışmak adına kaputu açtım.farı alt kısmında kalan kaporta bölümlerini zımparadan zarar gelmemesi adına bantladım. ilk olarak sol fardan başladım. 1500 grid zımparayı sağa sola yada yukarıdan aşağıya olacak şekilde fısfıs spreyle sürekli ıslatarak zımparaladım. zımparayla diaresel hareketlerin yanlış uygulama olduğunu söylemişlerdi o yüzden bu şekilde uyguladım. zımparaladıkça bi tortu çıkıyor. muhtemelen farın üstünden bir tabaka sıyırıyorum :) fardaki solukluk gidene kadar zımparaladım.zaten bir süre sonra tortu çok azalıyor.bu aşamanın bittiğini gösterir. farda bi flulaşma oldu. far elimde kaldı sandım :) sonrasında farı silip aynı şekilde fısfıs yardımıyla 2000 grid zımprayla devam ettim.bu aşamadan sonra tortu yok denecek kadar az çıkıyor. aynı işlemi 2500 grid ve 3000 gridde uyguladım. farın flusu zımpara büyüdükçe azalmaya başladı.3000 grid sonunda 1500le çizip haşamat ettiğim far kendine geldi :) çizikler azaldı. aynı işlemi diğer farada uyguladım. 2 far bu vaziyetteyken yağmur bastırdı mecburen bi avmnin otoparkına geçtim. aracı kuruttum. cila süngeriyle daireler çizerek meguiars cilayı uyguladım. En sonda gerek olmamasına rağmen pamukla son kez sildim. farın ilk haliyle son hali arasında inanılmaz bir fark çıktı ortaya. toplamda 3 saatimi aldı ama sonuç mükemmel. Henüz bir sorun yok. ilerde tekrar solma yada eskiye oranla daha kötü olurmu bilmiyorum ama meguiarsın kalitesini herkes söylediği için onu kullandım. umarım sıkıntı olmaz. Resimlerden de takip edebilirsiniz. aklınıza takılan bişiler olursa yardımcı olurum.
(Arkadaşlar resim yüklemede sorun yaşadığım için aşağıdaki linklerden yükledim, bakabilirsiniz.)


Farın ilk hali
http://i.hizliresim.com/LPaLRZ.jpg


Bantla koruma işlemi
http://i.hizliresim.com/zRAbD4.jpg


1500 grid zımpara uyguladığım sırada
http://i.hizliresim.com/NVq7BQ.jpg


1500 grid sonrası farın durumu. biraz ıslak, kuruyunca kör oluyor :)
http://i.hizliresim.com/0VqQJo.jpg


2000 grid zımpara sonrası
http://i.hizliresim.com/6R20L3.jpg


2500 grid zımpara sonrası
http://i.hizliresim.com/XWv5zO.jpg


3000 grid zımpara sonrası. far üzerindek kılcal çizikler azalıyor far ilk zımparya göre açılıyor.
http://i.hizliresim.com/b85WPn.jpg


Cila uygulama aşaması
http://i.hizliresim.com/6R20dN.jpg


Pamuklada son vuruşu yaptım ve sonuç bu.
http://i.hizliresim.com/aq56WR.jpg


iki durum arasındaki farkta böyle


öncesi http://i.hizliresim.com/9X4OJQ.jpg


sonrası http://i.hizliresim.com/27gbGv.jpg




Uygulayacaklara kolay gelsin. umarım faydalı olur. iyi forumlar.
 
Elinize sağlık. Ancak bu uygulama sonrasında bir müddet sonra farın eski halinden daha kötü olabileceği söyleniyor. Bunu önlemek için de uygulama sonrasında fara şeffaf koruyucu folyo kaplama yapılması tavsiye ediliyor.
 
Abi sen naptin oyle. Mukemmel sonuc eline saglik


iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi
 
vay canına nerden nereye , eline sağlık büyük cesaret
 
emeğine ve eline sağlık. şaşırtacak şekilde mükemmel sonuç.
 
Ellerine sağlık çok güzel çalışma olmuş ve aracın görüntüsünü değiştirmiş. Sorunsuz kullanman dileklerimle
 
eline koluna sağlık bende deniyecegim aynı durum bendede mevcut araba van kedisi gibi farın biri farklı diğeri farklı :)
 
Elinize sağlık. Ancak bu uygulama sonrasında bir müddet sonra farın eski halinden daha kötü olabileceği söyleniyor. Bunu önlemek için de uygulama sonrasında fara şeffaf koruyucu folyo kaplama yapılması tavsiye ediliyor.


Bu konuda çok söylenti var. farı gözden çıkardım artık :) 1 yıl bile götürse yeter bana. Muhtemelen fardan biraz yedim zımpara esnasında :) cila nereye kadar koruyacak bakalım. şimdilik bir sorun yok.

- - - Mesaj Birleştirildi - - -

Abi sen naptin oyle. Mukemmel sonuc eline saglik


iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi


Eywallah kardeşim :) lazım olursa 3 arabalık daha malzeme var. işçilik benden :)

- - - Mesaj Birleştirildi - - -

yorumlar için teşekkürler. uygulama yapmak isteyen olursa yardımcı olurum.
 
Geri
Üst Alt