Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Adana'da, En Az %20 Tasarruf Yaptıran Yazılım

ilkerbilim

Kayıtlı Üye
Katılım
26 Kas 2010
Mesajlar
1,593
Yaş
33
Bugün haberlerde gördüm bir araştırayım dedim.

Aracın kontrol ünitesine yüklenen yazılımla en az yüzde 20 yakıt tasarrufu sağlandı.
Adana'da Çukurova Oto sahibi Servet Doğan'ın geliştirdiği program sayesinde aracın egzosundan fazladan atılan yakıtlar depoda kalarak tasarruf sağlanıyor. Benzinli ve dizel araçlar da otomobil, minibüs, kamyonet, otobüs, kamyon, TIR, iş makinası, tarım makinalarında bu uygulama kullanılabiliyor. Söz konusu yazılımı en son 1998 model bir araca yüklediklerini anlatan Servet Doğan, vatandaşlardan da yoğun talep aldıklarını söyledi.

Doğan, "Aracın yanma hücresine gelen yakıtın yanmasından sonra bir takım zehirli gaz atıkları oluşur. Bu gazlar çevreyi kirletir. Benim yaptığım işlem, sistemli yandıktan sonra kirli atığa dönüşen miktardaki yakıtın sisteme girmesini engelleyecektir. Bu sistem, aracın kontrol ünitesine yani halk tabiriyle 'beynine' özel hazırlanıp yükleniyor." dedi.

Söz konusu işlem için 128 parametreyi yeniden değerlerini yazarak elde ettiklerini anlatan Doğan, "Bir tek parametrenin değerini değiştirdiğimiz zaman diğer 127 parametreyi de ilk parametreye göre tekrar değiştirmek zorunda kalıyoruz. Araç, aynı marka, tip ve aynı özelliklere sahip olsa bile hiç bir program bir diğerinin aynısı değildir. İdeal yanmayı sağlamak bu değişken değerleri yeniden değerlendirerek parametreleri bu verilere göre hazırlamakla mümkün oluyor." ifadesini kullandı.

Programın en az yüzde 20 tasarruf sağladığını anlatan Doğan, "Benzinli ve dizel araçlarda araca hiçbir şey ilave etmeden araç sisteminde değişiklik yapmadan yazılım yükleyebiliyoruz. Bagajlarda yer sorununu ortadan kaldırıyor. LPG'li araçlardaki gibi ruhsata işletilmesine de gerek yok. Program yüklendikten sonra emisyon değerleri çok düşük gösteriyor. Yakıt ekonomisin yanı sıra çevre kirliliğini önleyeceğiz. Motor, kendi yakıtıyla çalışacağından zarar görmeyecektir.

Program yükledikten sonra karbon atıkları azalacağından motor içi kirlilik oranı da düşüyor. Bu nedenle yağlamayı daha iyi yaparak motor ömrünü de uzatıyor. Motorun düzenli çalışmasıyla periyodik bakım aralığı da uzuyor." şeklinde konuştu. Sistemle ilgili henüz bir maliyet çıkarmadıklarını anlatan Servet Doğan, yaklaşık bin TL'ye bu sistemi araçlara yükleyeceklerini sözlerine ekledi.

Alıntıdır.

Adana'da ki arkadaşlar bu yere gidip bir sorsalar güzel olur.
 
bu eski bir haber ama 2-3 hafta önce okumuştum
 
Ben daha şimdi gördüm haberlerde. Olabilir ama 127 parametreyle oynanması bana daha önce duymuşum gibi geldi. İyi de madem bu kadar basit neden otomobil üreticileri bunu yapmıyor?
 
cunku mılletı opecekler sadece bızım akıllılar yapıyor:D
 
%20 ciddi bir rakam. eğer ki gerçekse, buradan adana'ya gider düşünmeden de 1000 tl'yi veririm.
 
Aslı olan bi haberse, 1 haftada trilyoner olur bu adam. Tabi devlet adamı ortadan kaldırmazsa puhaha
 
bende şimdi okudum acaba doğrumu
 
Deneyen bir adam haberlerde güçte düşüş olmadığını söylemiş. %20-%45 arasında tasarruf diyor. Kime göre neye göre bilmiyorum. 125 değil 120 HP olsun en az %20 tasarruf ettikten sonra...

Belki NTV'nin sitesinde vardır videosu bakayım.
 
Geri
Üst Alt