Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

acilll yardım... Leon 5F DSG alacaktım...

Leonm@nia

Kayıtlı Üye
Katılım
13 Eyl 2010
Mesajlar
3,854
Yaş
52
Arkadaşlar Leon 5F DSG alacaktım amaaaa, tesadüfen bir duyduğum bir olay yüzünden SCW ve başka sitelerde yaptığım araştırmalar sonucunda DSG den çok fazla hatta aşırı derece de şikayetçi olanlar var... Satıcı bana öve öve bitirememişti DSG yi fakat içime bir kurt düştü şimdi... Ne yapsam acep.... bir akıl verin bana...
 
oncekı dsglerde gercekten cok sıkıntı yasandı bunda nedır bılemzsın bekleyebılırsen bır yıl kadar bekle arabanın eksıklerı gun ısıgına cıksın bak kasa tutucakmı ıkıncı elı para edıcekmı cunku yenı her zamn yenıdr ama her zamn ıyı degıldır sakın yenı kasacılar yanlıs anlamasın her aracın yenı kasası ıcın konusuyorum :)
 
DSG birazda şans işi galiba sorun olan araçlar çıkabiliyor oda denk geldimi kötü ben 1.5 senedir zevkle kullanıyorum aracım 20.000km civarında bir sıkıntısını görmedim inş deböyle devam eder oto vites kullanmayı bildikten(Kullanım hataları) dikkat ettikten sonra uzun süre gönül rahatlığıyla kullanılabilir aynı şekilde [MENTION=23987]Duvi[/MENTION] dgs var o benden daha çok km yapıp aracı daha çok koşturuyor benle aynı kanıda olucaktır
 
DSG'den oldukça memnunum (hemde istanbul trafiğinde), 7 ileri olması sebebiyle de yakıt tasarrufuna oldukça da katkıda bulunduğunu düşünüyorum..
 
2012 Mayıs çıkışlı aracım şuam itibariyle 37000 km de ve her gün işim gereği aktif olarak kullanıyorum..Her türlü kullanım şartıyla kullanıyorum,yeri geliyor sıkıştırıyor yeri geliyor aheste şuana kadar sıkıntı yaşamadım..Sorun yaşayanlar mevcut ancak dsg şanzumanı diğerlerinden ayıran özellikleri var bunları millet ya bilmiyor yada anlamıyor..Dsg şanzumanda vites geçiş aralığı 8milisaniye yani ayağınızı gazdan kaldırmadan siz devam ederken o işini görüyor..tepkileri gayet hızlı..
üretim şekli itibariyle iki ayrı şanzumanın birleşmesinden oluşan kuru tip şanzumanın türüdür.çift kafa kavrama yapısı ve kuru şanzumanın çıkardığı sesler ilk etapta yadırgandılar ama çalışma prensibi itibariyle sorun edilmemeli bence...Ben memnunum tavsiyede ederim..sorun yaşayanlara saygım sonsuz ama yaşamayanların keyfi kimsede yok bilginize...
 
Dsg de problem yaşayan tabikide var ama zaman konfor zamanı bence, paran varsa al dsg kurtul manuelden. Sanki manuel şanzumanda sorun yaşayan yok mu, tabiki de var...yani dsg problem yaşatırsa başta yaşatır, rayına oturduktan sonra sorun yaşanacağını düşünmüyorum.
 
DSG'li 4 tane arabamız oldu bugüne kadar. 2'si Leon, 2'si Passat. Passat'lar 2.0 TDI 140 bg. Leon'lar 1.6 TDI 105 bg.

2007 model Passat'ımızda herhangi bir sıkıntı yaşanmadan 161.000 km'ye kadar bindik. Öylece de sattık.
Yerine aldığımız 2009 model Passat Common Rail motora sahip 86.000 km'de. Bundan yaklaşık 20.000 km önce mekatroniği iyi niyet garantisinden değişmiş. Şu an sorunsuz.

Leon'lara gelirsek. 2011 model Leon'umda 24.000 km'ye geldiğimde kavrama kaçırmaya başladı. Sıkıntımı kimseye anlatamadım çünkü Doğuş Maslak bile böyle bir arıza konusunda bilgi sahibi değildi. Forumdaki abilerim ve kardeşlerim detaylı bilgi sahibi. Açtığım konular da mevcut.

http://www.seatclubworld.com/leon-1p1-2009-makyajli-120/1-6-dizel-dsg-vites-devir-sorunsali-14364/

Mekatroniğim ve kavramam 2 aylık beklemenin arkasından değiştirildi. Arabamı 57.000 km'de sattım. Aradaki kilometreler tamamen sorunsuz geçti.

DSG ve Leon o kadar hoşumuza gitti ki yerine 2012 model Copa Plus Leon aldık. Arabayı satmadan aldığımız için aradaki farkı çok net görebiliyordum. Bütün sorunlar giderilmiş, araç titremiyor, hız ile düzgün bir ilişki içerisinde çalışıyor. Hatta o kadar güveniyorum ki yazılım bile yaptırdım. :)

Diyeceğim o ki; şu an almayı düşündüğünüz şanzıman ve elemanlarından korkmayın. Gönül rahatlığı ile uzun süre binebilirsiniz.

DSG öcü değildir. :)
 
Benimde gecen hafta kavrama değişti garantiden ikk başlarda bende eyvah ne olucak diyordum benimde başıma gelirse felan diye ve sonuçta başıma geldi ve hiç dert etmedim aracim eskisinden daha iyi yürür oldu.bayinin sahibi bile kendi sattiklari dsg lerin yarisindan cogunun kavramasini degistirdiklerini soyledi.genel bir sıkıntı oldugu ortada ama çözümü var. Bence dsg yi denemelisiniz
 
dsg'nin rahatlığından çok şey yazabilirim daha önce de yazdım fakat nazar değer diye korkuyorum :) maşallahı var manueli var sportu var daha ne istersin ki?
 
Geri
Üst Alt