DSG'li 4 tane arabamız oldu bugüne kadar. 2'si Leon, 2'si Passat. Passat'lar 2.0 TDI 140 bg. Leon'lar 1.6 TDI 105 bg.
2007 model Passat'ımızda herhangi bir sıkıntı yaşanmadan 161.000 km'ye kadar bindik. Öylece de sattık.
Yerine aldığımız 2009 model Passat Common Rail motora sahip 86.000 km'de. Bundan yaklaşık 20.000 km önce mekatroniği iyi niyet garantisinden değişmiş. Şu an sorunsuz.
Leon'lara gelirsek. 2011 model Leon'umda 24.000 km'ye geldiğimde kavrama kaçırmaya başladı. Sıkıntımı kimseye anlatamadım çünkü Doğuş Maslak bile böyle bir arıza konusunda bilgi sahibi değildi. Forumdaki abilerim ve kardeşlerim detaylı bilgi sahibi. Açtığım konular da mevcut.
http://www.seatclubworld.com/leon-1p1-2009-makyajli-120/1-6-dizel-dsg-vites-devir-sorunsali-14364/
Mekatroniğim ve kavramam 2 aylık beklemenin arkasından değiştirildi. Arabamı 57.000 km'de sattım. Aradaki kilometreler tamamen sorunsuz geçti.
DSG ve Leon o kadar hoşumuza gitti ki yerine 2012 model Copa Plus Leon aldık. Arabayı satmadan aldığımız için aradaki farkı çok net görebiliyordum. Bütün sorunlar giderilmiş, araç titremiyor, hız ile düzgün bir ilişki içerisinde çalışıyor. Hatta o kadar güveniyorum ki yazılım bile yaptırdım.
Diyeceğim o ki; şu an almayı düşündüğünüz şanzıman ve elemanlarından korkmayın. Gönül rahatlığı ile uzun süre binebilirsiniz.
DSG öcü değildir.