Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

8 Valf ile 16 Valf'lık Motorlar Arasındaki Fark ( GÖRSEL )

Birkan6161

Kayıtlı Üye
Katılım
6 Ağu 2011
Mesajlar
646
Yaş
33
8 VALF ~ 16 VALF ;









sohc_engine1.gif
engine_animation6b.gif














8 VALF = Üstten Tek Eksantrikli (SOHC = Single Over Head Camshaft), her silindir başına 1 Emme ve 1 Eksoz Valfi olan "eski" sistem.
4 Silindirli bir motorda 4 x 2 = 8 Valf

16 VALF = Üstten Çift Eksantrikli (DOHC = Double Over Head Camshaft), her silindir başına 2 Emme ve 2 Eksoz Valfi olan "yeni" sistem.
4 Silindirli bir motorda 4 x 4 = 16 Valf



Valflerin sayısı artınca motordaki silindirlere beslenen hava/yakıt karışımı ile silindirlerden tahliye edilen eksoz gazı daha fazla sevk ve tahliye yolu olduğundan motorun performans ve yakıt tüketimi daha istenilen değerlere ulaşıyor. Fakat bazı otomobil fabrikaları halen "eski" sistem motorlar üretmeye devam ediyor çünkü bu motorları üretmek daha ucuz ve yüksek performans aramayana hitap ediyor, ancak her zaman daha az yaktığı da ifade edilemez.
 
evet animasyonlar aynı olmuş.. 2.sinde tepedeki ufak pistonumsu 2şeyden 4tane olması lazımdı 2 giren 2 çıkan olarak
 
Bence animasyonlar karışmış düzeltebilirsen merak ettim bende iyi olur...
 
Özür dilerim evet aynı iki resmi koymuşum :)

Şimdi düzelttim bakabilirsiniz ..
 
güzel anlatan bi animasyon olmuş.. :eek:key:
teşekkürler paylaşım için..
 
evet çok güzel pratik bir anlatım olmuş eline sağlık
 
Teşekkürler.

8v motor larında yakıt giriş ve yanmış gaz çıkış ı için kullandıgı haznelerin 16v araçlara nazaran daha geniş oldugunu da belirtmek istedim.
 
Geri
Üst Alt