Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

75 TL'ye 5000 KM!!

ULU

Kayıtlı Üye
Katılım
26 May 2014
Mesajlar
2,525
Yaş
42
26078676.jpg


ÜBİTAK’ın elektromobil yarışlarında birinci olan İstanbul Üniversitesi öğretim üye ve öğrencilerinin geliştirdiği elektrikli otomobil ’YEREL T1’, bilimsel test kapsamında İstanbul’dan başladığı 13 ili kapsayacak yolculuğunda Antalya’ya ulaştı. Elektrikli otomobilin 5 bin kilometrelik tur boyunca harcayacağı toplam elektrik gideri ise 75 TL.

İstanbul Üniversitesi öğretim üye ve öğrencileri tarafından çalışmalarına iki yıl önce başlanan ve 3.5 aylık süreçte üretimi tamamlanan elektrikli otomobil ’YEREL T1’in 15 Eylül’de İstanbul’dan başlayan bilimsel test sürüşünde 9 il tamamlandı. Toplam 13 ili kapsayan test sürüşünde 24 kişilik ekip, elektrikli otomobilleriyle Ankara, Samsun, Trabzon, Erzurum, Diyarbakır, Gaziantep, Kayseri ve Konya’dan sonra Antalya’ya geldi. Antalya’dan sonra ise İzmir ve Eskişehir’e giderek tanıtım ve test sürüşleri gerçekleşecek olan elektrikli otomobil ve ekibi, ardından İstanbul’a dönecek.

Dört kişilik elektrikli otomobilin Antalya Cumhuriyet Meydanı’ndaki tanıtımına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Burada gösteri sürüşü de yapan üniversiteliler, toplam 13 ili kapsayan Türkiye turunda 5 bin kilometre yol yapacaklarını anlattı.

TÜBİTAK’ın yarışmasında da birincilik ödülü alan elektrikli otomobilin tek şarjla 500 kilometre yol yaptığını belirten öğrenciler, bunun elektrik maliyetinin ise 5 TL olduğunu söyledi. Türkiye turunda ise yapacakları 5 bin kilometre yolda harcanacak elektriğin masrafının ise sadece 75 TL olduğunu dile getiren öğrenciler, "Aracımızın ağırlığı 500 kilogram. Bunun nedeni de dışının karbonfiber yapıda olması. Bu, aracın hafif olmasını sağlıyor. Nitekim kaldırıma çıkarırken ekip olarak elle kaldırıyoruz. Aracımızın en belirgin özellikleri harcadığı elektrik fiyatının ucuzluğu ve hafif olması. Türkiye’nin en verimli elektrikli aracı unvanına sahip. Elektrik donanımı da tasarım ve yazılım olarak bize ait" dedi.

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/27269169.asp
 
Üretimi sıkıntı yaratır diye bunuda hurdaya atarlar geliştirmek yerine zaten ne icat etsek gerisi gelmiyor
 
Bunu yapan çocukları vurmazlarsa, zehirlemezlerse, kaçırmazlarsa, tehdit etmezlerse, ayaklarına taş bağlayıp denize atmazlarsa iyidir...
Arabanın tipide güzel olmuş heee...
 
  • Beğen
Reaksiyonlar: ULU
bugün lovatodan aradılar ankara genel merkezden 5 dk kadar sohbet ettik, koku felan olmaz dediler, %45 tasarruf dediler, dedim 350 - 400 tl 1000 km gidiyorum, arkadaş 175 tl gidiyor revamı bu bana dedim :):) montaj yaptırın sizde gidin kıskanmayın dediler :):)
 
1700 tl nakit fiyatı ODS II mi dedi öyle bişi 1900 tl 9 taksit
 
1700 tl nakit fiyatı ODS II mi dedi öyle bişi 1900 tl 9 taksit
Koku olmaz hocam hiç merak etme. olmuyorda... o koku olan araçlar doğanlar renolar... Tam yakamıyorlar gazı sanırım ondan koku yapıyordu egzosdan... Bizimkinde olmuyor. Ayrıca benzinden gaza gazdan benzine geçerken hiç hissetmiyorsun bile. Bende landirenzo var ve lpg kitinin hiç sesi duyulmuyor. Ancak kaputu açınca çalıştığını anlıyorsun.
Ama buna itiraz et 1700 9 taksit iste olmadı 1750 9 taksit de. Yaparlar merak etme :D
OBD II sistem işte akıllı kit diyorlar. kit o anki gidişat durumuna göre gazı kendi ayarlayıp en ekonomik şekilde çalışıyormuş. Lovato'da kaliteli bence...
 
Geri
Üst Alt