Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

6L kasa seat ibizalara 17 inç jant lastiği 205/(45-40)?/17 hangisi...

my_gisu

Kayıtlı Üye
Katılım
30 Eki 2010
Mesajlar
596
arkadaşlar jantları 17 ye büyütmek istiyorum ama lastik ölçüsü ile ilgili kesin bir bilgim olmadığı için ne taktırmam gerektiğini bilmiyorum. kimileri 205/45/17 taktır diyor, kimileri de 45 likte davlumbaza sürter yakıtın artar dönüş çapınla bir olmaz diyor. 40 lık taktırman gerek diyor. jant lastikçilere sordum yay takmayacaksan 45 lik sorun çıkarmaz dediler. ne yapacağımı şaşırdm. burada takan arkadaşlar vardır. 40 lık gördüm ama 45 lik kullanan var mı bilmiyorum ama kullanan varsa bana yardımcı olabilir mi?
 
Hiçbir yere sürtmez merak etme. Şu senin jant lastik ve ses sistemi sorunları kökten çözüldüğü zaman bi kurban kestiricem ben puhaha
 
Hiçbir yere sürtmez merak etme. Şu senin jant lastik ve ses sistemi sorunları kökten çözüldüğü zaman bi kurban kestiricem ben puhaha

sen önce bu bayramda kes de snra bide yaptığın bu adak için kesersin =) hayrın olur bari birine, buna vesile olarak da kendi adıma mutlu olurum :) şaka bi yana da 45 likten arkadaşın bi yakını takmış davlumbaza sürtmüş :S yay da varmış -3.5
işte herkes farklı telden çaldığı için kime kulak vereceğimi bilmiyorum. ayberkcim
 
Şu konuda resimlerde Emre'nin araçtaki lastik jant ölçüleri görünüyo.
http://www.seatclubworld.com/showthread.php?5965-ayberk-yazgan-edition&highlight=
Araçta 4'lük yay ve 20mm'lik spacer var. Normal bi Ibiza'nın 5'lik yayla bile düşeceğinden daha fazla düşük araç. Araca 6 kişi binince dahi bi yere sürtmüyo tekerler. 45 yanak olsa da sürteceğini hiç sanmıyorum. En azından araca 6 kişinin binmesi 45 yanak olmasından daha çok etki yapar araca.
 
Forumdan Ogün'ün aracında da 18" jant 35 yanak lastik (hatırladığım kadarıyla 35'di) ve 5'lik yay var. Daha önce hiç duymadım tekerlerim bi yerlere sürtüyo dediğini. Ibiza'ların çamurlukları çok geniş. Bi sıkıntı çıkaracağını sanmam. Ama en ideali 205/40/17 ölçüsüne sadık kalmak.
 
ewt ideal olanı oymuş ama fındıklama riski de fazla oluyor o zmn.
 
ayberk sana soru?? jant değiştirmeden sadece eibach -3,5 yay taksam arabanın görünüşnde yol tutuşunda konforunda neler ne boyutlarda değişir? tşkkr ettmm =)
 
ayberk sana soru?? jant değiştirmeden sadece eibach -3,5 yay taksam arabanın görünüşnde yol tutuşunda konforunda neler ne boyutlarda değişir? tşkkr ettmm =)

Rıza arkadaşımız 1.4 TDI araca 3.5'luk yay takmıştı orjinal jantlarıyla. Görüntünün nası değiştiğini linkteki konudaki resimlere bakarak görebilirsin.
http://www.seatclubworld.com/showthread.php?3920-ERK-s-RZ-014-ibiza-TDI
Yol tutuşta işe devrimsel bi değişiklik olmaz.
Ama tekrar söylüyorum. Araç markası Seat ise, ve yay alınacaksa, H&R markadan ve 5'lik'den başka yay alma derim :)
Konu MK2 Ibiza ise de 17 jant, 205 40 17 lastik ve arka tekerlere de 20mm'lik spacer on numara oluyo.
 
sana eski bir ibiza kullanicisi olarak soyluyorum 45 yanak surter 40 yanak takicaksin
 
Geri
Üst Alt