Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

6k ibiza f2 kitcar

Dawn

Kayıtlı Üye
Katılım
22 Ağu 2011
Mesajlar
84
Yaş
30
http://autotechnic.files.wordpress.com/2011/07/f2kc2.jpg?w=594&h=339

1996-1997-1998 yılları WRC F2 sınıfı şampiyonu.

Seat İbiza F2 kitcar, Sıralı 4 silindire sahip, VW yapımı, ABF altyapılı motoru ile şimdileri“süper 2000″ olarak bilinen sınıfta 3 yıl üst üste şampiyon olmayı başarmış, o dönemde insan topluluklarını ralli parkurlarına adeta bir mıknatıs gibi çekmişti. İspanyol yapımı bir otomobilin (vw motosport destekli bile olsa) parkurlarda kazandığı ilk büyük başarıydı.

Aracın karoseri diğer f2 araçları gibi fabrika çıkışlı bir İbiza'dan daha farklıydı. Bunun sebebi; öncelikle pilot ve copilot güvenliği, yol tutuş ve zor zeminler için geliştirilen daha kuvvetli yürüyen aksamın iz genişliğini arttırması ve artan iz genişliği yüzünden dışarı çıkan lastiklerin federasyon kuralları gereği çamurlukların içinde kalması zorunluluğuydu. Kitcar için özel geliştirilen arka spoiler aerodinamik bir amaç güderken, ön tampon; motor ve şanzıman içindeki akışkanların daha çabuk soğuması için tasarlanmıştı. Bu parçaların hafif olması ve olası çarpmalardan sonra çabuk değiştirilebiliyor olmasıda bir gereksinimdi.

İbiza f2 kitcar yarıştığı ilk yıllarda "kiwi yellow" olarak bilinen yeşilimsi rengi ile parkurlarda görünürken, 1997 ylında sarı rengi ile seyircilerin karşısına çıktı. Yaşanan WRC şampiyonluklarının anısına fabrikasyon İbiza GTi'ın kozmetik birkaç değişiklik görmüş olan modeli Cupra ve daha sonrada Cupra2 isimli modelleri üretilmeye başlandı. Cupra ve Cupra2 isimli modeller sadece soldan direksiyonlu olarak üretilmişti.

İbiza mk2'nin yerini İbiza mk3e bırakması ile, vw motorsport destekleri ile kurulan Seat Sport departmanı 1998 yılında mk3 Cordoba' ile ralli parkurlarına hazırlanmaya başladı. WRC de en üst düzeyde rekabet için hazırlanan Cordoba WRC'de 4 silindir Turboşarjlı bir motor kullanılırken, sürekli 4 tekerden çekiş sistemi adapte edilmişti. Ancak kısa dingil mesafesi ve motorun gerektiği kadar aşağıya montaja uygun hale birtürlü getirilememesi bu aracın etkileyici sonuçlar alabilmesine mani olmuştu. Pilotu olan eski WRC şampiyonu Didier Auriol'un da yardımları ve tecrübeleri ile araç üzerinde ne kadar çalışma ve geliştirilme yapıldıysada Seat sport tarafından 2000 yılında birdaha yarışmamasına karar verildi.

http://autotechnic.files.wordpress.com/2011/07/f2kc1.jpg?w=594&h=311

6k ibiza F2 Aracının bazı teknik özellikleri:


Motor : Ön travers üzerinde - DOHC 16v - Sıralı 4 silindirli - 1984cc - Atmosferik
Stroke - Bore : 89.5mm - 84mm
Sıkıştırma : 12.2 : 1
Güç : 260HP @ 7800 d/d
Tork : 220Nm @ 6500 d/d
ECU : Magnetti Marelli MF3 S
Data Loger : Magnetti Marelli MT930
Şanzıman : Hewland HP2000 6 ileri sequential - mekanik diferansiyel kilitli
Debriyaj : Karbon 3 plate
Çekiş : Önden çekişli
Fren sistemi : AP
Süspansiyo : Ön McPherson - Arka Swival Beam
Ağırlık : 960kg

İbiza f2 Kitcar halen Avrupa genelinde bazı ralli katılımcısı ve araç tedarikçisi firmalar tarafından tercih edilen bir otomobil.

Kaynak:http://autotechnic.wordpress.com/
 
260 hp 960 kg 6 ileri çok güzel degerler......Keşke bizim ülkemizde de olsa
 
Geri
Üst Alt