Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

5F FR Yakıt Kapasitesi

faw13

TEKNİK MODERATÖR
Katılım
28 Ağu 2013
Mesajlar
1,622
Yaş
37
Arkadaşlar merhaba,

Dün bir depoyu doldurayım dedim, depo da göstergeye göre 2 diş benzin vardı (3 dişten 2 dişe yeni düşmüştü) doldurttum ve araba 47.5 litre benzin aldı, çok eminim ki 2.5 litreden çok daha fazla benzin vardı depoda (nerden baksanız 150 KMlik benzin vardı arabada bu da benim kullanımımla hesaplarsak 10 litreden fazla olması gerektiği anlamına geliyor) Nasıl böyle oldu bir fikriniz var mı?
 
gösterge arızası gibi gözüküyor, servise sormanızı tavsiye ederim.
 
hiç sanmıyorum gösterge arızası olduğunu, öyle olsa ışık yandığı an yolda kalmam gerekir, benim derdim pompadan geçirme mi yapıyorlar acaba diye
 
Bence dolduran pombacı kimse mandal attıktan sonra deponun hortumunu da elle tutarak doldurmuş olabilir.
 
5lt ye kadar alması gerekiyor hortumları doldurunca. Fakat dolduranın çambazlığı da olabilir boş hava basmıştır yada lt de tam sıfır değilmiydi acaba tam olarak bilemedim şimdi aklıma bir sürü teori geldi. [MENTION=25646]Reis[/MENTION] bu işlerden en iyi anlayanımızdır diye düşünüyorum onun fikirlerini de almak isterim.
 
Gösterge arızalı değil ise ve arabadaki yakıttan emin isen bir kaç tane sebep olabilir.
1. Kış aylarında benzin istasyonlarının bütün pompalarını sürekli rutin bakımı yapılması gerekmektedir. Çünkü havalar soğuduğu zaman pompalar zamanla ayarı bozulur ve hava basmaya başlar, özellikle benzin pompalarında sorun yaşanmaktadır.
2. Araç başında değil iken pompacı 10 litre bidona doldurmuş olabilir, sen gelince tekrar araca takmış olabilir.
3. Tanklarda yakıt bitimine denk geldiysen pompalar yakıtı yavaş algılar ve hava basmaya başlar.
Bu sebeple güvendiğiniz istasyonlardan yakıt almanızı tavsiye ederim.
 
işte sıkıntı orada 7 yıldır benzin aldığım istasyon :) hiç böyle bir dengesizlik olmamıştı da aracın deposunu da çok fulletmedim, ondan çok da üstüne düşmüyorum şu anda yoksa cıngar çıkarırdım orada :p
 
Yakıt deposu 55 litre degil mi ?
150 km aşagı yukarı şehiriçinde deponuzda 10-12 litre yakıt var demek. 47.5 daha dersek, 57.5-59.5 litre ediyor. Pompacı boruları da doldurmuştur biraz işte. Bence sıkıntı yok.
 
Geri
Üst Alt