Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

45000 KM Bakım

Bilmeyen duymayan arkadaşlara için...Binek araçlarda ASLA dizel ayrı benzinli ayrı yağ yoktur.amaç duygusal:)
abi bu bilgi için cok tesekur ederim ben 1 hafta once 15 bin bakımı için 280 tl fiyat aldım aracım dizel arabayı bıraktım diger gun alacaktım aracı kaydımı alan arkadas bana ulastı sonra telden 280 olmaz ben senin aracı benzinli sandım 330 tl gibi bi fiyat verdiler bende temiz duygularım ile :) adama zarar gelmesin diye kabul ettim :(
 
genelde tüm srv.mineral yağ kullanımında(10w40 vs.)varil kullanırlar maliyet düşük olduğundan..serkan bey kardeşim sanırım srv.castrol kullanıyor benim size önerim Mobil 5w30 dur.

Benim serviste de Castrol marka yağ kullanılıyor/tavsiye ediliyor, ben de yetkili servis kullandığına göre değişiklik yapmayım dedim, öte yandan bir kaç arkadaşım da özellikle Mobil tavsiye etti sizin gibi.. Marka olarak Mobil ve Castrol arasında kayda değer bir fark var mıdır, sizin fikrinizi ve gözlemlerinizi merak ediyorum?
 
castrol ün fomülünü veya kullandığı katıkları bilemem..mobil için elbette içeriğini çok iyi bilirim ve her aracımda kullanırım tavsiye ederim
 
Aracımın garantisi bitmiş durumda zaten o yönden bir sorun olmaz :) Yağ olarak ta Mobil 5w30 alıyorum o zaman :) Bu arada hoşuma giden bir durum servis seat kullanıcısısınız size ücretsiz geçici araç teminimiz var istemezseniz servisimiz var istediğiniz yere bırakabiliriz dedi :)

Mobil Syst S Special V 5W-30 5 Litre

Mobil 1 Esp Formula 5W-30 4 Litre

Bu iki yağdan hangisini alsam ? En sonunda formdan atacaksınız çok soru soruyorsun diye :)
 
Mobil 1 Esp Formula 5W-30 4 Litre
 
erya ile konuşabilirim isterseniz bakım için iyi fıyat çıkacaktır :eek:key:
 
erya ile konuşabilirim isterseniz bakım için iyi fıyat çıkacaktır :eek:key:
Teşekkür ederim ama avrupa yakasında oturuyorum işim gereği de anadolu yakasına geçmem zor. Birde araç bakımdayken başında durmak istiyorum. Avrupa yakasında iyi fiyat alabilecek bir arkadaş varsa sevinirim.
 
Arkadaşlar az önce Avek ile görüştüm 45000 bakımı için 338TL fiyat aldım. Balataların da değişmesigerektiğini düşünüyorum o yüzden ön ve arka balataların değiştirilmesiiçin 345 tl fiyat verdiler. Biraz zorlayınca fiyatta yardımcı oluruz dediler. Fakat motor yağının dışardan gelmesini kabul etmiyorlar Altur ile de görüştüğümde onlardan da aynı cevabı aldım. Kendi kullandıkları yağın Castrol 5W/30 olduğunu öğrendim. Yani bu bakım bana 683TL ye mal olacak. Tabi bu fiyat üzerinden ne gibi bir indirim yapacaklar bilmiyorum. Aracın 39 noktadan kontrol yapılacağı bilgisi verildi. Pazartesine araç bakıma giriyor daha sonrasında yapılan indirim miktarı,işçilik,araç durumu ve yakıt tüketimi ile ilgili sizlere detaylı bir yazı yazmayı düşünüyorum. Bakımdan sonrasoruları olacak arkadaşlar olursa yardımcı olmaya çalışıcam.
 
bende mobil kullanmak istiyorum ve 1.2 TSİ ye acaba kaç lt ve hangi numara kullanılıyor acaba
 
Geri
Üst Alt