Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

'4 geçişli' köprü önerisi

Logical_Election

Kayıtlı Üye
Katılım
13 Eyl 2009
Mesajlar
1,347
Yaş
37
Bence İstanbul a böyle çok fonsiyonlu bir köprü lazım,yada çift katlı köprüler yeni yapılacak köprüde eskileri gibi olursa sadece 5-10 yıllık sürelik bir rahatlama belki bu kadar bile sürmez :)

Tüm Mühendisler ve Mimarlar Birliği Platformu Genel Başkanı (TMMBP) Remzi Kozal'ın hazırladığı '3+1 Köprü Projesi'nde köprüden dört ayrı geçiş imkânı sunuluyor. Proje; 'metro', karşılıklı dörder şeritli 'oto geçişi', havadan direklerle taşınan ray üzerinde giden 'havaray' ve yine havada gerdirilen halatlara asılan kabinlerle insanların taşınmasını sağlayan 'asmaray'dan oluşuyor.

Bu geçişlerin köprü maliyetini en fazla yüzde 50 oranında arttıracağını söyleyen Kozal, "Üçüncü köprü ile maksimum fayda sağlanırken, yeni bir köprü ihtiyacı da minimuma indirilmiş olunacak." diyor.

Asya ve Avrupa yakalarında dörder ayaklı 200 metre yüksekliğinde iki kuleden oluşan söz konusu projede; katlı otopark, insanların kulelerin muhtelif bölümlerine rahatça ulaşabilmeleri için şeffaf asansörler, her bir kulede helikopter pisti, restoranlar, kongre ve toplantı salonları, kafeteryalar, kültür merkezleri ve 7 yıldızlı otel hizmeti verilen özel bölümler yer alacak.

'ASMARAY'IN İKİ FARKLI AMACI VAR!
Projede yer alan 'asmaray' sisteminin iki farklı amaç için kullanılması düşünülüyor.

Birincisi; 38 kişiye kadar yolcu taşıyabilen kabinlerle restoran, kafeterya, özel toplantı salonlarına rahatlıkla ulaşabilmeleri... İkincisi ise; şehiriçi ulaşımın rahatlıkla sağlanması...

Sistem; yükseklik yeterli olduğunda, beş bin metre mesafede ara direksiz ve fırtınada güvenli bir şekilde çalışabilecek.

'HAVARAY' VE 'METRO' İLE TRAFİK DERDİNE SON!
Üsküdar-Sultantepe ile Kabataş-Taksim arasında inşa edilecek havaray sistemi ile Boğaz'ın iki yakasındaki metro yapılanmaları ve tüp geçişle entegre edilecek metro sayesinde akıcı bir ulaşım hedefleniyor.

KÖPRÜ, DEPREM ANINDA 'ACİL ÇIKIŞ YOLU' OLACAK
Bu köprü aynı zamanda İstanbul’un kuzeyinde yer alarak deprem fay hattına en uzak bölgede konuşlandığı için bir deprem anında acil çıkış yolu olarakda önemli bir konumda yer alacak. Bu nedenle transit araç trafiğinin tamamen buraya aktarılması düşünülüyor.

Kozal, proje için dünyaca tanınmış bir İtalyan şirketi Leitner'in yetkilisi Oliver Kirchheim ve Türkiye temsilcisi İlker Cumbul ile görüş alışverişinde bulunduklarını ve mimari çizimleri de Uğur Proje'nin üstlendiğini söyledi.

'PROJEYİ YABANCILAR DEĞİL, BİZ HAZIRLAMALIYIZ'
Türk mimar ve mühendislerinin, Türkiye’yi daha iyi tanıdıkları için çok güzel işler ortaya çıkardıklarını belirten Remzi Kozal, "Üçüncü köprüyü, yüklü paralar ödenerek yabancılar değil, bizzat kendi mühendis ve mimarlarımız yapmalıdır." dedi.

Kozal ayrıca, Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet Köprüleri'nde oluşan trafik yoğunluğunu azaltacak proje geliştirdiklerini sözlerine ekledi.


NTV





 
san fransı****'da gectım ben cıft katlı kopruden umarım olur cunku hıc trafık olmuyor ve baya rahat oluyor normalde 4v4 gıdecegımız serıtte 8 serıt bır tarafa gıdıyorduk ama kafamdada su sorun var bısım yollarımızda 4serıt gıderken bı anda yandan 2 baglanıp bır sonrakı vıyaduk cıkısında 3 serıte ındıgınıde goruyrouz onu nasıl cozcekler merak ettım onun dısında metro vs kullanan artıcak demısler zaten artmıs tava sekılde herkes akraba olarak gıdıyoruz ? napcaz bu duruma bılmıyorum
 
istanbulun trafıgı hıc bı sekılde cozulmez..
 
yok 2008 senesinde boğaziçi köprüsünün aynısını yapsalarmış. Zaten çok eski bi mimarileri var ve istanbulu avrupadan anadoluya bağlamak dışında hiçbir getirileri yok. İstanbula bu şekilde çok amaçlı bir köprü şart, ama bu kadar hızlı şehirleştiği ve göç aldığı sürece yapılacak köprününde aman aman birşey farkediceğini sanmıyorum. İstanbula kökten bir çözüm lazım. 3 şeritli otobanla 2 şeritli çevre yoluyla 100 tanede köprü yapsanız bişeye yaramaz.
 
Bu köprüyü yapmaya kalkarsa bizimkiler benim torunlarım anca geçer üstünden.... ama gerçekten istanbula 3 şerit de olsa bi köprü yapılsa trafik baya rahatlar....
 
üstünden ne varsa geçmesi lazım bence de başka türlü işe yaramaz zaten..
haberi okumadım ama benzer bi köprü şart..keşke şimdikilere ekleme yapılabilse..
 
tekerlek üstü projelere güzel bir alternatif, umarım şu ray ve hafifray üzerinde çok daha ciddi dururlar artık. uçaktan hızlı trenlerimize kavuşmamızı sanırım bizim kuşak göremeyecek.
 
Geri
Üst Alt