Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

3 aylık FR şanzuman sorunu

mosaic

Kayıtlı Üye
Katılım
16 Şub 2013
Mesajlar
51
3 aylık fr bugün antalya-kemer arası giderken 6.viteste kayış sürtmesi gibi ses yapmaya başladı. 1-2-3-4-5 viteslerde sorun yok sadece 6.vites ve 70km üstünde olan bir ses. Gaz verince artan gaz kesince susan bir ses. Hemen yetkili servise çektim. Altına baktılar. Şanzumanın alt kısmı komple yağ içinde kalmış. Bir vuruk da olmayınca, sorun üretim hatası dediler.Çok da şaşırdılar. Özellikle seat'da bu tip arızalar VW'ye göre çok nadir olurmuş.bunuda yeni duydum.

Biryerlerden yağ kaçmış ve içeride çok az bir yağ kalmış. Araca binmeyin deyip, pazartesi sabahına kadar servise kalması gerektiğini söylediler. İlk önce sorunu bulup onarmayı deneyeceklerini yoksa komple yeni şanzuman takacaklarını söylediler. Şanzumanı az çok bildiğimden, onarım değil yeni şanzuman istediğimi söyledim. Kendileride genelde olaya öyle yaklaştıklarını fakat bunu seat ile görüşmeden cevaplandıramayacaklarını söylediler.

3 aylık aracın bu duruma düşmesi çok canımı sıktı tabiki. Severek aldığım bir araç moralimi bozdu. komple değişirse aslında bir sorun olmaz tabiki ama neden yeni bir aracın orası burası sökülsün ki ?
 
Geçmiş olsun..Can sıkıcı bir olay ama daha ağır sonuçlara mal olmadan farketmeniz avantaj..Değişim noktasında bastırın derim..Tekrar geçmiş olsun..
 
Arkadaşın 2008 yılında sıfır 3500 kmdeki aracında buna benzer bir sorun olmuştu.Garanti kapsamından komple sanzuman degişmişti.1 Aya yakın serviste kalmıştı arac.
 
gecmıs olsun gercekten can sıkıcı bır durum ama olabılıyor bole sıkıntıla o sıkıntıda sızı gelmıs bulmus umarım en kısa zamnda halledılr ve ınsallah yenısı ıle degıstırırler
 
Herkese iyi dilekleri için teşekkürler. Araç 3700km'de oldu bu olay.Şanzuman öyle kolay kolay toplanacak yada onarılacak bir şey değildir.Yenisi ile değişmeden kabul etmem zaten.

Aynı aracın sıfırı olsa iade diye çok uğraşırım da yok ki yenisi...
 
Geçmiş olsun can sıkıcı bir olay binde bir olan bir şey oda size denk geldi inşallah hemen halledilir :mad:
 
geçmiş olsun...inşallah garantide sorun çıkarmazlar. bastırın muhakkak değiştirtin
 
cok uzucu bir durum. boyle bir sorun ilk kez duyuyorum
 
geçmiş olsun inşallah şanzumanı yenisiyle değiştirirler...
 
Geri
Üst Alt