Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

26 ocak ATAMIZIN Gaziantep'e gelişi...

Hemşehrilik Belgesi, Gaziantep Belediye Başkanı Hamdi Kutlar'ın bir konuşmasıyla Atatürk'e verildi. Atatürk teşekkür ederek "Gaziantep güzel şehir, Gaziantepliler vatansever, cesur ve çok çalışkandır. Bu şehir her hizmete layıktır. Gereken her yardım yapılacaktır." dedi. Belediye den sonra Garnizon Komutanlığına gitti, subay ve erlerin bayramını kutladı. Öğle den sonra Narlı'ya, buradan da Adana'ya dönüyordu.
 
Atatürk, Gaziantep'in Kurtuluş Günü yıldönümleri olan 25 Aralık'ta sık sık Gazianteplileri kutluyordu. 25 Aralık 1936 da, Gaziantep'in 15. Kurtuluş Yıldönümü günü şu telgrafı göndermişti: "... Türküm diyen her şehir, her kasaba ve en küçük Türk köyü, Gazianteplileri kahramanlık örneği olarak alabilir." Bu telgraftan bir yıl sonra, 25 Aralık 1937 de, Gaziantep'in 16. Kurtuluş yıldönümü dolayısıyla Ankara Halkevine düzenlenen toplantıya katılmış, Gazianteplilere de bir telgraf çekmişti. Bu telgrafında ATATÜRK : "...Eğer bir gün millet, vatan ve Cumhuriyetin yüksek çıkarları gerekirse, o çevre kahramanlarının geçmişte olduğundan daha yüksek kahramanlıklar göstermeye hazır olduklarına şüphem olmadığı bilinmelidir." diyordu.
 
“Türkiye’yi kurtaran, yaşadığımız bugünleri kendisine borçlu olduğumuz Gazi Mustafa Kemal Atatürk; hiçbir yerden yardım almadan aylarca muhasara altında kalan ve asla şehrini işgalcilere teslim etmeyen Antep’i ve Anteplileri unutmadı. Sonunda TBMM tarafından Gazilik unvanıyla ödüllendirilen, Türkiye’deki tek Gazi şehir Antep “Gaziantep” adını almıştır” “İşte bu yüzdendir ki Gaziantepli olarak ne kadar övünsek, ne kadar iftihar etsek azdır. Çünkü Ulu Önder’in dediği gibi “Biz sadece Gaziantep’i değil, Türkiye’yi de kurtardık” dedi.
 
paylaşımların için teşekkürler feridun
“Türküm diyen her şehir, her kasaba ve en küçük Türk köyü Gazianteplileri kahramanlık misali olarak alabilirler.
M.KEMAL ATATÜRK
ataturk_imza[1].GIF
 

Ekli dosyalar

  • ataturk_imza[1].GIF
    ataturk_imza[1].GIF
    2 KB · Görüntüleme: 1
Ulu Önder 26 Kanunisani ( Ocak ) 1933 tarihinde şehrimizi şereflendirdiler. Şehrimiz için ebedi bir saadet kaynağı olan bir tarihi günde toplanan şehir meclisi yüce Halâskâr için halkımızın taşıdığı sonsuz minnet ve şükran duygularını ifade etmek üzere Büyük Atatürk’e Gazi yurdun hemşehriliğini arz etmeyi kararlaştırdı. Ve şu mazbatayı tanzim etti. Tarihi yüksek kıymetine binaen aşağıya alıyoruz. Reisicumhur Gazi Mustafa Kemal Paşa Hazretleri Türkiye’nin bânisi ve en büyük milli rehberidir. İşgal edilen yurdumuzun istiklalini temin için milli bir cihat açmış ve milletin Başkumandanlığını yaparak Türkiye’yi kurtarmıştır. Bundan sonra idari, fikri, iktisadi, ilmi, bir çok inkılâplar meydana getirerek yurdumuzu mütemadiyen yükseltmiş ve yalnız Türkiye’de değil bütün dünyada tarihin en büyük Kumandanı, en büyük inkılâpçısı, en büyük ilim ve fikir adamı olarak tanınmıştır. İşgal edilmiş olan Gaziantep’te bu mücadele ve inkılâplarda Büyük Liderin yaktığı ışık arkasından koşmuş, vesaiti harbiyesi olmadığı halde her şeyden evvel tek başına onbir ay mücehhez Fransız ordusuyla çarpışmış, şehrin bombardıman edilmesinden, mitralyözlerle taranmasından, hücuma uğramasından yılmamış; Fransızlarla harben teslim olmamış; bu suretle milli mücadelenin şanlı bir sahifesini yazmış ve tarihe emsali bulunmaz bir kahramanlık namı bırakmıştır. Bunun için Büyük Millet Meclisi bir Mustafa Kemal’e bir de Antep’e Gazilik madalyası takmıştır. Gazi Halâskâr, Gazi şehre 26 Kanunisani 1933 tarihinde ilk defa teşrif buyurmuşlardır. Gaziantep Ahalisinin hissiyatına tercüman olan belediye meclisi bu çok ulvi levhanın hatırasını ebedileştirmek için şehrin fahri hemşehriliğini cumhuriyet Halk Fırkasının daimi, umumi reisi olan adaşına arz ve takdim etmeye ve Gaziantep Cumhuriyet halk fıkrasının bulunduğu Bey mahallesi nüfusuna bu kaydı tescil ettirmeğe karar vermiştir.
 
Feridun kardeşim bu güzel paylaşım için teşekkürler.

Antepli Şahin
Ben Antepliyim, Şahin’im ağam.
Mavzer omuzuma yük.
Ben yumruklarımla dövüşeceğim.
Yumruklarım memleket kadar büyük.

Hey, hey!
Yine de hey hey!
Kaytan bıyıklarım, delişmen çağım
Düşman kurşunlarına inat köprü başında
Memleket türküleri çağıracağım.

Bu dağlarda biz yaşarız, bu dağlar bizim dağımız.
Namusumuz temiz, bayrağımız hür
Analarımız, karımız, kızımız, kısrağımız
Burda erkekçe döğüşür

Bir bayrak dalgalanır Antep kalesi üstünde
Alı kanımdaki al, akı alnımdaki ak
Bayraklar içinde en güzel bayrak
Düşüncem senden yanadır

Hep senden yanadır çektiğim kahır
Bu senın ülkende, senin gölgende
Düşmesin kara kalpaklar, kirlenmesın duvaklar
Korkum yok ölümden kâfirden yana
Alacaksa alsın beni şafaklar.

Hey, hey!
Yine de ey hey!
Al bayraklar altında kara bir kartal gibi
Yaşamak ne güzel şey.

Bir sır var bu mavzerde, attığım gitmez boşa
Çıkmış bir eski savaştan
Türk ün bir karış toprak parçası için
Destanlar yazacağız yeni baştan.

Yıktım toprağın üstüne bir sarı kurşunla birini
Çıktı karşıma biri,
Çıktıkça çektim tetiği bismillâhlarla beraber
Vurdum alnından kâfiri.

Bu kaçıncı kurşundur, bu kaçıncı bismillâh
Bu kaçıncı ölüdür?
Bir türkü söylenir siperlerde her sabah
Vurun Antepliler namus günüdür!

Ben Antepliyim Şahin’im ağam
Mavzer omuzuma yük
Ben yumruklarımla dövüşeceğim
Yumruklarım memleket kadar büyük
 
Bu arada Atamızın Gaziantebe gelişi ile ilgili yapılan törende görev aldım. Bu büyük onuru yaşamak çok güzel bir duygu..
 
  • Beğen
Reaksiyonlar: H_G
Geri
Üst Alt