Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

25 Bin TL civarı IBIZA tavsiyeleri

metallkraft

Kayıtlı Üye
Katılım
5 Ocak 2015
Mesajlar
11
Yaş
33
Merhabalar abiler, arkadaşlar...
Maksimum 25 Bin TL civarında bir bütçe ile Seat Ibiza almak istiyorum, nelere dikkat etmeliyim? Bursa'da ikamet ediyorum. Açıkçası sadece Seat değil genel olarak otomobiller ile ilgili çok teknik bilgi sahibi birisi değilim. Sanırım 2003-2006 arası modeller bütçeme uyuyor, ancak bazı model farklılıkları var aralarında, önerileriniz nelerdir, bana yardımcı olur musunuz?
Altta verdiğim iki ilandaki araçlar hakkında kıyaslama yapabilir misiniz? LPG tavsiye eder misiniz bu arabalarda ve motor hacmi, ekonomik olması açısından 1.4'e kadar sınırladım kendimi, acaba 1.6'ya çıkıp belki daha donanımlı modelli araç alma imkanı varken aradaki yakıt ve vergi farkları ne olur ve değer mi?

Kıymetli tavsiyelerinizi bekliyorum, teşekkürler şimdiden.

Signo sanırım en full donanımlı modeli,
http://www.sahibinden.com/ilan/vasi...ull-plusfull-alman-100-beygir-191268730/detay

Style daha boş bir model sanırım,
http://www.sahibinden.com/ilan/vasi...-li-style-referance-120.000km-193092676/detay
 
boş model benimki stella. ortalama: 18 - 21 civarı
dolu model signo. ortalama: 21 - 25

benim fikrim 25'e kadar çıkabiliyorsan signo modelini al(donanım olarak dehşet). ama ben stella kullanıcısıyım ve çok memnunum(abs,klima,2 airbag).yani bu konuda karar tamamen senin. kesinlikle 1.4 motor lpg li al. çok memun kalırsın. benim aracım suan şehiriçi-dışı karışık: 200 krş yakıyor.180 km hızıda gördüm. performans iyi anlıcayağın. vergileride yıllık 350 civarı.
 
Son düzenleme:
Abiler sağolun cevaplar için.

İşte bütçe dediğim gibi maksimum 25 olacak.
Açıkçası zaten hemen şimdi değil Mart ayı gibi alabileceğim, şimdiden araştırmak istedim.
Arabayı işe gidip gelmede (git gel 4-5 km, yakın oturuyorum) ve şehir içi (evden merkeze git-gel 30-40km) kısa mesafelerde kullanıcam açıkçası, şehir dışı yada uzun yol belki senede 1 veya 2 kullanırım, aslında böyle düşününce de benzinli olarak bakıp yüksek modellere mi yönelsem diyorum?

Spor, tek kapı da olabilir, gönlümde her zaman kırmızı renk spor bir araba yatmıştır zaten... :) Aramalara devam ediyorum...

Sizlerden istediğim bana İbiza ile ilgili teknik yardımda bulunmanız, nedir? atıyorum şu km'den sonra şu şu parçalara dikkat etmen lazım, sana şunlar şu kadar masraf çıkartır işte şu modelde şunlar vardır bunlar yoktur gibi... Benim için iç donanım da önemli, yani dijital klimasıdır, koltuk konforudur gibi...

Üstadlar çok yazdım ama kusuruna bakmayın kardeşinizin...

Teşekkürler tekrardan...
 
ibizalarda en nefret ettiğim şey ön takım. çukura gir anında dağılır. yada öyle bi ses çıkartırki sanki lastik,jant, motor herşeyi bırakmışsın gibi olur. değiştirdiğim halde hale sert. bu yazdığım haricinde allah var bi kuruş mafraf çıkarmadı. daş gibi araba.
 
@eserbaba 'nın dediği gibi salıncak burçlarından kaynaklı amortisörler biraz sert onun haricinde yağını suyunu bakımını aksatmadığın sürece kuruş masraf etmezsin :)
 
Abilerim selmlar tekrardan,

Şöyle bir şey de geçmiyor değil aklımdan, sıfır Reference tasarım bir Ibiza da olabilir, özellikle sıfır fiyatını ve ödeme şartlarını öğrendikten sonra biraz yüzüm gülmüştü ve heves etmiştim ancak Seat konusunda bilgi sahibi bir arkadaşıma sorduğumda IBIZA 1.4 lt. 85 hp modelinde çok eski model motorların kullanıldığını, eğer LPG taktıracaksam tamam ama standart kullanımda çok fazla yakacağını, 4-5 sene gidecek bir motor olmadığını ve özetle ucuz etin yahnisi olacağını söyledi...

IBIZA 1.4 lt. 85 hp motoru hakkında tecrübe ve bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim, teşekkürler.
 
2002-2008 arası ıbiza modellerinde 1,4 100hp motor signo modelini almanı tavsiye ederim. 20 -25 bin arası 2007-2008 model güzel araç bulabilirsin...
 
Geri
Üst Alt