Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

20v leon yağ değişimi

yukcell88

Kayıtlı Üye
Katılım
8 Eyl 2011
Mesajlar
1,521
Arkadaşlar 116 bin'de aldığım Leon'umun 125 bin km'de olması sebebiyle yağ bakımı geldi.

Bir önceki bakımı yapan servisin dandikliği, triger kayışını sentesi kaçık taktırmasından belli oluyordu zaten ama tasdik etmek istemişler kanımca.

Yağ olarak orijinal ve servis bakımlı olan araca 10w40 koymuşlar. Biraz araştırınca 10w40'ın viskozitesi yüksek, akışkanlığı düşük olan bir yağ olduğunu, mobil-castrol firmalarının sitelerinde" hangi yağ" bölümlerinde 5w30 önerildiğini öğrendim.

Sanayide bir çok usta "yağ eksiltebilir" korkusuyla kalın yağ koyuyor yanılıyorsam. Ama ben bu durumu yağdan tasarruf ederken aracın motor parçalarının ömründen yemek olarak görüyorum.

Benim kafam karıştı, ne yapmalıyım?

@kfy abi senin uzmanlık alanına giriyor :) Mobil 5w30 tam sentetik uygun mudur yoksa 10w40'a devam mı?

Bu arada, aracımdan yüksek süratlerde hantallaşma (meyilli yolda 215'i geçememe) ve gürültülü çalışma gibi şikayetlerim de var...
 
5 litre al 1 lt.içini temizlet sonrasında gönul rahatlıyla kullan lardeşim belki ilk kullanumda eksiltir.tamamlarsın.
 
Geri
Üst Alt