Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

205*55*16 yerine 215*55*16 takılırsa ne olur?

ugurcoskun28

Kayıtlı Üye
Katılım
5 Eyl 2009
Mesajlar
493
merhaba arkdaşlar;
aracımın lastik boyutu 205*55*16 lastikçim 215*55*16 takalım diyor.acaba böyle bir uygulama yaparsam ne gibi sonuçlar ortaya çıkar?sizlerin fikrilerini alayım dedim.saygılar?
 
aman aman bir fark olmaz..hissedilcek bişi değil bence :)
 
Evet çok fazla bir fark olmaz gibi ama yinede siz orijinal boyutunun dışına çıkmayın.. Bende 55 yanak yerine 60 takacaktım ama sonradan vazgeçtim..
 
215 in tabanı daha geniş bundan dolayı yere basış alanınız genişleyecektir....
yani 3 parmakla koşmak yerine 5 parmakla koşmaya başlayacaksınız..daha sağlam koşacaksınız..
bunun dışında yakıtınız biraz daha artacaktır artacaktır..

orjinal lasitk ölçüleriniz nedir..
 
Yuvarlanma çapı %1.7 artıyor, makul sınır içinde, yalnız, ara hızlanma isteği azalır, şehir dışında düz yolda tüketim azalır, şehir içi dur-hızlan trafikte artar, dönüş yarıçapınız artar, jantlar orjinal ise sürtme yapmaması gerekir.
 
yuvarlanma çapı %1.7 artıyor, makul sınır içinde, yalnız, ara hızlanma isteği azalır, şehir dışında düz yolda tüketim azalır, şehir içi dur-hızlan trafikte artar, dönüş yarıçapınız artar, jantlar orjinal ise sürtme yapmaması gerekir.

+ binbeşyüz :D
 
çağlar abi nasıl şehir dışında yakıt tüketimi düşer anlamadım biraz detay verirmisin ?
 
Daha yüksek lastik aynı devirde daha hızlı döner, uzun yolda, 100-120 km/h lerde kalınıp, yokuşlarda hzıın düşmesine müsade edilirse, tüketim nispeten azalır. Ancak motor ufak atmosferik ise, kayıpları yenemez ise tüketim artar ki bizim Seatlar için geçerli değil.
 
Geri
Üst Alt