Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

2019 Seat Leon’un Hakkında Detaylar Çıkmaya Başladı!

Ibizatutkunu

Kayıtlı Üye
Katılım
16 May 2017
Mesajlar
37
Yaş
32
Seat'ın sportif c segment aracı Leon, 2019 yılı için hazırlıklarına başladı. 4. nesli ile göreceğimiz Leon'a buyurun beraber bakalım...

2019-seat-leon-hakkinda-detaylar-cikmaya-basladi-687x400.jpg

VW’nin MQB platformunda üretimi yapılan Seat Leon‘un muhtemel çıkış resimleri yayınlandı. İlk olarak MK1 koduyla 1999 yılında bantlara alınan Leon, 3. son nesliyle 2012 yılında kendini göstermişti. Şimdiki hazırlıklar ise 4. jenerasyonu yönünde. Kaliteli duruşuyla, özellikle yeni nesil Golf‘e en büyük alternatif olarak gözükmektedir. Aslına bakılırsa Seat, genel olarak VW ailesi modellerine alternatif bir firmadır.

Yeni 2019 Seat Leon kabuk değiştirmesinin yanı sıra motor teknolojisi kısmında da büyük ataklar yapacağa benziyor. Benzinli ve dizel ünitelerin yanına hibrit bir motor düşünülüyor. Leon’da elektrik motor seçeneğine kesin gözüyle bakabiliriz. Nedeni içinse 2020’li yıllarda bitirilmesi planlanan dizel motor ünitelerini gösterebiliriz.

Seat’ın, Leon çizgilerinde eskiye sadık kaldığını görüyoruz.

2019-seat-leon-hakkinda-detaylar-cikmaya-basladi-far-ve-izgara-yapisi.jpg


Böyle veya buna yakın çıkması durumunda hatlar biraz daha yuvarlatılmışoluyor. Izgara daha köşeli, far yapısına ise köşelerden çıkıntı efekti verildiğini görüyoruz.

Tampon açıklığı eskisi ile benzer yapıda. Standart duruşun aksine dış yapıdaki büyük farlar FR versiyonlarında görülecek.

İkinci bir öne atılan resimde daha çok makyaj havası gözüküyor.

2019-seat-leon-hakkinda-detaylar-cikmaya-basladi-muhtemel-leon-2019.jpg


Seat Leon için olası çıkış yapısına dair gösterilen resimde eskisine çok daha yakın bir profilde görüyoruz. Farkedilen değişim ızgara ve daha çok genişletilen tamponda yapılmış.

Leon’un arka kısmı ön kısım formunda detaylandırılmış.

2019-seat-leon-hakkinda-detaylar-cikmaya-basladi-arka-gorunumu.jpg


Leon’un daha detaylı resimleri sanırım gelecek sene gösterilecektir. Ondan önce elimizdekiler üzerinden yorumlayacak olursak; stop far yapısı yine ön far gibi daha köşeli hale getirilmiş.

Biraz daha toparlanmış gördüğümüz Leon, bana göre dış yapısında hayret uyandıracak farklar olmayacak gibi duruyor.

VW’nin değişen ünite versiyonları biliyoruz ki Seat tarafına da gitmiş oluyor.

2019-seat-leon-hakkinda-detaylar-cikmaya-basladi-motor-unitesi.jpg


Motor kısmında verilen bilgiler doğruysa Seat bünyesinden ayrılan Cupra ile bir çalışma yürütülebilir. En başta en küçük hacimli benzinli motor olan 1.0 TSI, akabinde 1.5L sunulması bekleniyor.

Dizel motor hacminin 1.6L olacağı söylense de bana göre 1.5L dizel olarak devam edilecek. Motor bölümünde yeniliklerin en büyüğü hibritin gelmesiyle gerçekleşecek.

Yeni Leon’da kesin olmamakla birlikte zaten baştan çıkarıcı olan tasarımında Seat’ın fazla detaya girmediğini gördük. Gelecek sene bunu daha detaylı anlayabileceğiz. Öte yandan ana firması VW’nin elektrikli araç yatırımını da göz ardı etmiyoruz.

VW’nin %50 oranında yatırımlarını otonom, batarya ve elektrikli araçlarakaydırdığını düşünürsek, aynı zamanda Leon’un da bir ihtimal tamamı elektrikli bir motorla buluşabilmesi demektir. Detaylar çıktıkça sizlerle paylaşacağız.

Kaynak: https://paratic.com/
 
arkası opel astra ya benzemiş benim pek hoşuma gitmedi canlısını görmek lazım resimde görüp beğenmediğim aracı canlı görünce beğendim

SM-J710FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
Aslında test aracındaki far yapısına baktığımızda Tarraco ile aynı olduğunu anlayabiliriz ki bunun farklı bir yüzünü beklemek hata olur.
Bakınız
Yeni ibiza - Arona yapılırken yeni ibizada bulunan far panjur yapıları aynen kullanıldı.
Ateca - Leon MK3 far yapısı bakışlar vb. bir çok şey aynı
Şimdi yeni leon da MQB platformunda üretilecek bir araç haliyle platformda bir revizyona gitmemek için tarraco'da kullanılan far bakış görsel dizaynını aynen leonda kullanacaklardır.
1542869837030.png1542869865844.png1542869896195.png

Neden bu kadar çok aydınlatma olacak o arkadaki koca çıta ne diye sorarsanız hybrid ve elektrikli araç tasarıma geçiş evreleri bunlar diyebiliriz.

Saygılarımla
AtecaTeam
 
Arkadaşlar en üstteki fotolar oldukça amatör olarak hazırlanmış photoshoplar gibi duruyor.

Markaların yeni araçları piyasaya sürmeden önce ilgi uyandırmak için gizli çekim, parçalı kaplama gibi şeyler yaptığını biliyoruz ama bunu çok daha profesyonel yapıyorlar. Bence yeni karoserimiz için biraz daha bekleyelim.

Bu arada alttaki linkteki fotorlar çok daha gerçekçi. Tabi konsept de olabilir.
https://www.yenisafak.com/teknoloji/seat-leon-bastan-asagi-yenilendi-3410186

Buyrun bu da benim amatör 2019 Leon çalışmam :)
2019 Focus / Arona / Leon kırması :):)

2019-ford-focus-ozellikleri-sdn-01 copy copy.jpg
 
Geri
Üst Alt