Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

2017 ibiza 1.2 tsi uzun yolda fazla mı yakıyor ?

Navyy

Kayıtlı Üye
Katılım
18 May 2017
Mesajlar
44
Yaş
33
Arkadaslar merhaba,

2017 ibiza 1.2 tsi 20000 km aracımla sehir içinde 4.5-5lt arası yakıyorken uzun yolda 90 100 km sabit hızlarda 6 lt civarı yakıyor. Bu normalmidir. Uzun yolda daha az yakması gerekmiyor mu.
 
Yaklaşık 1.5 yıldır 2017 ibiza kullanıyorum Ankara' da işe gidip gelirken kullandığım aracımda hava sıcaklıkları ortalama 15 derece üzerindeyken en fazla 5.8, aksi taktirde 6.3 civarı yakıyor (yani yaz ve kış değerleri). Uzun yolu genelde yazın yaptım ve Aydın' a giderken (bagaj gırtlağına kadar dolu, yolcular ; 3 kişi + 1 çeyrek (bebek) ve araba içinde de eşyalarla 4.7 ile gidip 5.1 ile dönüyorum hızım genelde sabit 95-97 km/s. 4 Defa gittim hepsinde aynı ortalama ile gittim geldim. Kot farkından diye düşünüyorum dönüşün yüksek olmasını tabi bu değelerin hepsi aracın yol bilgisayının gösterdiği değerler benzin alıp harcadığı benzine yaptığım kilometreyi bölerek kendim hesaplamadım belki daha yüksek belki daha düşük çıkar öyle hesaplarsam. Dediğiniz gibi şehirler arasında yüksek olması zor biraz ama uzun yolun çoğunu yokuş yukarı yaptıysanız da olası bir durum.
 
bende leon vardı 1,4 tsı 140lık kısa mesafelerde biraz fazla yakıyordu sivasa gittim bir depo ile 950 km yol yaptım araçla dönüşte biraz daha sakin kullandım 1,000 km di devirdi
 
değerler karışmış bence..Araç şehiriçi değerini şehir dışı , şehir dışı değerini şehir içi olarak veriyor olabilir..Verdiğin rakamlardan onu anlıyorum..
 
1.2 tsi 110hp lik leonla en düşük yakit tuketimini 88km hıza sabitledimi alıyorum. Adana - istanbul arasi 4.1 litre yaktı.
 
Geri
Üst Alt