Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

2015 Seat Leon 1.2Tsi 105Hp Yakıt Tüketimi

Hayırlı olsun kardeşim. Allah CC. kazasız kullanmayı nasip etsin.
Aracının donanım seviyesini tam bilmiyorum ama eğer varsa Cruse control (hız sabitleyici) de kullanırsan %20-%35 daha avantajlı olursun.
hem özellikle uzun yolda daha rahat ve stressiz bir sürüş keyfi, konforu yakalarsın.

Eyvallah. Simdi ilk kez aracla geldigim icin bu yolu cruise acmadim ama donuste ozellikle izmir otoyolu cok musait orada kullanicam. Oyle daha da dusuk olacaktir deger ki zaten buradan depoyu fulleyip cikicam yine.

Arac sunroof haric full yahu :D donanim seviyesi neymis hele :D
 
Bende de 2014 modeli var arkadaşlar geçen aracim ile ege turu yaptım ankaradan...1 depo ile 1200 km yol yaptim arti klima acik...yaklasik 3000 km yol yaptim şehir ici disi kiyilari gezerek ve yaklaşık 600-650 liralik bi benzin masrafım oldu..
 
Arkadaslar selamlar.

Aracima ilk kez uzun soluklu yol yaptirdim istanbul bahcesehirden aydin akbuk'e 752 km yolu 186 liralik benzin ile geldim. 40.5 litre toplam yakilan km basi da asagi yukari 0.248 tl yapiyor. Ben tatmin oldum acikcasi :D

Aracim 1.2 TSI 110 Hp

bu mesajda bahsettiğim tüketimdeki yakıt v-power nitro kurşunsuz bu arada. dönüşte ise bp kullandım.
dönüş yolu ile ilgili bilgiyi de vereyim.


----- bu kısmı başka bir başlıkta da belirttim alıntı yapar gibi yapıyorum.------
aydın-didim-akbük'ten İstanbul bahçeşehir'e ise yine 746 km yol yaptık aynı şekilde ve bu sefer depoya bp 95 kurşunsuz doldurdum. 746 km'de 187 liralık bp 95 kurşunsuz benzin yaktı, ki önemli nokta izmir otogar kavşağından manisa rampası başlangıcına kadar dur kalk trafik ile geçtik. Manisa girişi ve akhisar arasını da trafik kaynaklı dur kalk ile ve son olarak Mustafakemalpaşa Karacabey arasında bir 5 km'lik yol çalışması var oradan kaynaklı dur kalk trafiği ile yine biraz debriyaj eskittik, buralarda da start stop hayat kurtardı diyebilirim.

totalde araç 1498 km yolu gidişte 186 liralık v-power nitro kurşunsuz, dönüşte 187 liralık bp 95 kurşunsuz ile geldi,
-----------------------------------------------------------------------------------------------

ortalama hız biraz düşük görünüyor şehir içi radar bölgeleri ve 3 kere girilen uzun ve bitmek bilmeyen dur kalk trafikleri ve rampa iniş ve çıkışlar sebebi ile. ama geri kalan müsait yollarda hız sınırının en üst limiti kaç ise o hızlarda geldim. bir ara sapıtıp kandıra gebze arasını da 160-170 gelmiş olabilirim hatırlamıyorum :D

ben tatmin oldum üstüne bir de sigara yaktım.

git gel aşağı yukarı 24.8 kuruş km başı tüketim var. resim dönüşteki tüketim değeridir otelden çıkıp eve girene kadar olan yol olarak.

araç 110HP'lik 2015 eu6 motorlu tsi leon bu arada.
 

Ekli dosyalar

  • IMG_6322.JPG
    IMG_6322.JPG
    592.8 KB · Görüntüleme: 15
Son düzenleme:
Geri
Üst Alt