Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

2015 Seat Leon 1.2Tsi 105Hp Yakıt Tüketimi

Selam herkese,

daha önce malum söylemiştim, bugün arabayı hayırlısıyla çıkardık bayiden 30 km yol yaptım diyebilirim iş yerine gelene kadar bayiden, daha sıfır motor olmasına rağmen 6.1 tüketim ortalaması ile geldi, akşam ben de resmini atayım. ayrıca manuel vitesin uyarısına uyup onun dediği aralıklarda vitesi geçirirsem dsg gibi davranıyor araç tüketimde. 1.2 tsi ile benzinli motorla diğer benzinli araçlar arasında yapılabilecek tüketim önceki aracımızdan daha optimum görünüyor şimdilik.

tabi zamanla bu değer çok değişkenlik gösterecektir onu da ilerleyen zamanlarda takip edip paylaşacağım bende burada. herkese iyi forumlar.

Not : araç yeni eu6 motor olduğu için 110 beygir geldi. bilgi olsun.
 
2 gün oldu aracımı alalı 1.2 110 bg tsi manuel. şehir şuan 7.4 lt de. ancak yeni almış olmadan kaynaklı deneme sürüşlernde yüklendim hep araca. yeni yeni sakin kullanmaya başladım. inş burada yazan değerlere yaklaşırız :)

öncelikle hayırlısı olsun allah kaza bela vermesin . Şehir içinde 7 den aşağı düşüceğini pek sanmıyorum kardeşim
 
devir düşük olsun korkmayın...gösterdiği değerler inanılmaz ama gerçek...
 
herkese selamlar, saat 00:00-00:55 arası tem ve e5 arasında bir 39 km yol yaptık. ortalama 5.8L/100km ortalaması yakaladı aracım.
genel ortalama ise 6.9 aldığımdan beri. araç henüz 3 günlük ve şimdilik yeni motor olması ve zamanla da düşeceğini hesaplarsak hiç fena deği yakıt tüketimi aracın.

söylemeyi unutmuşum, ne kadar otoyol da olsa trafik ortalama olarak yoğun akıcıydı ve devirleri çok çıldırtmadan 2000-3500 arası iken vites değişimleri ve ortalama 90-110 km hız arası yakaladım bu değerleri.
 
Hayırlı olsun aracın kardeşim dahada düşecektir aracın yakısı


Beni EDS ler İYİ tanır
 
tüketimler normal, benim 140lık da belirttiğiniz koşullarda yaklaşık aynı tüketimi sergiliyor. Vites değişim göstergesine uymak gerçekten ekonomi sağlatıyor ama bazen sıkıcı olabiliyor, 1800 devirde vites büyüt dediğinde çok seri vites değiştirmek gerekiyor, hatta sırf bu sebepten 5. vitesi neredeyse hiç kullanmıyorum :D 70 80e kadar 4, sonra direkt 6 :D
 
vitesi tavsiye edilen değerlerde değiştim ve sakin kullanımla şuan 6.1 lt yakıt değeri. tamamı şehir içi shell 95 oktav benzin. bu konu bence çok önemli alırken en çok dikkat ettiğim başlık buydu. devamlı güncel veriler vereceğim :)
 
Cuma günü aldığım 1.2 ile 300 km yol yaptım 200ü şehir dışı 100ü şehir içi, 5.5 lt ortalama gösteriyor. Genelde vites değişimlerine uydum ama bazen sıkıyor insanı 1800 devirde vites değiştirmek.. 3000 devri pek geçmiyorum şimdilik. Aracı alıp depoyu fulledim menzili 600 km gösteriyordu kullandıkça 650 ye çıktı.. 300 km yaptım şuan 570 gösteriyor. Bu daha gidebileceğim menzil mi oluyor? Eğer öyleyse ilk depo ile 870 km yol mu gidebiliyorum bu kullanış tarzıyla.. Çok iyi değerler.. Önceki 1.7 motorlu tüplü aracımla aynı yakıyor :) 1.2 motorun çekişiyle ilgili aklımda çok soru işareti vardı ama hepsini silip attı.. Hem çok seri hemde rampa filan dinlemiyor 6. vitesle tırmanıyor her yeri :) Süspansiyonların sertliğinden bahsedildiğini okumuştum biraz kendini hissettiriyor ama benim için önemli olan konfordan ziyade yol tutuş.. Yol tutuşuyla ilgili de fazla zorlayınca kendini attığını okumuştum ama henüz öyle bir durum yaşamadım. Ses yalıtımı biraz zayıf gibi müziği açınca o da problem olmuyor :) Kısacası 1.2 TSİ şuana dek oldukça memnun etti beni ;)
 
Arkadaslar selamlar.

Aracima ilk kez uzun soluklu yol yaptirdim istanbul bahcesehirden aydin akbuk'e 752 km yolu 186 liralik benzin ile geldim. 40.5 litre toplam yakilan km basi da asagi yukari 0.248 tl yapiyor. Ben tatmin oldum acikcasi :D

Aracim 1.2 TSI 110 Hp
 
Hayırlı olsun kardeşim. Allah CC. kazasız kullanmayı nasip etsin.
Aracının donanım seviyesini tam bilmiyorum ama eğer varsa Cruse control (hız sabitleyici) de kullanırsan %20-%35 daha avantajlı olursun.
hem özellikle uzun yolda daha rahat ve stressiz bir sürüş keyfi, konforu yakalarsın.
 
Geri
Üst Alt