Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

2014 LEON START STOP SORUNU

AyhanGny

Kayıtlı Üye
Katılım
2 Tem 2014
Mesajlar
93
Yaş
41
Arkadaşlar araçı geçen hafta aldım manuel fakat gozum trafıkte star stop işaretıne takılıyor uyarı verıyor bilgi ekranınna arıza düşmüyor ama baktım klıma acık oldugu ıçin motor çalışmalı emniyet kemeri takılı olmadıgını için motor çalişmalı dıyor klimayı kapattım kemeri taktım ama aktıf durumdayken hala motor calişmalı uyarısı çıkıyor servısı aradım size verilen araç yattıysa akusu zayıflamıştır belki gibi afaki bir cevap veriyor..Neden olur sizce boyle bişi arac daha 160km..
manuel kapamadan star stopu kapattıgımda uyarı gıdıyor yanlız. bilgi ekranında star stop kapalı diyor acıncada motor çalışması gerekiyor diyor sadece!!!
 
çok kafana takma birçok noktanın etkisini hesaplayıp çalışıyor gibi. nezaman stop edecek çok anlaşılmıyor. yağ ısısı su ısısı falan gibi bunlarında etksi var galiba.
 
Bir süre daha dene bütün acık olan tüketim odaklı (klima) benzeri şeyleri kapat ve motor normal ısısına gelene kadar ve gelince bir süre sür ve vites boşta iken dur. Stop etmez ise manuel olarak düğmeye bas devreden çıksın sonra yeniden düğme basarak devre al çalışması gerekiyor. Daha önce doğan arkadaşımızın da başına gelmişti bu durum sonun da akü değişimi yapıldı ve sorunsuz kullanıyor.
 
Şimdi bakıyorum üzerinde varta akü var üzerinde akünün özeligi boyle star stopu desletliyormus fln acaba zayıf olabilirmi diye düşünüyorum trafik esnasında dün devamlı uyarı verıp durdu...
 
@memet_one onerisiyle bir kac kez yaklasik bi 15 dk devreye alip kapatma gibi tekrarlari yapip bir kac kez mars.kapatip actiktan sonra sistem sonraki marsta devreye.girip işlevini yerine getirmiştir. .
 
Genelde böyle arızalar akünün zayıflığından tam şarj olmamasından çıkıyor. Bizim sportagelerde de böyle sorunlar çıktı.bir kaç kişinin aküsü ya değiştirildi ya da tam sarj yapıldı. Bence servisle görüşup akunuze bakmalarını tavsiye edin
 
akü zayıf olduğunda aracın enerji ihtiyacı yüksek, motor kapatılmadı gibi bir uyarı verir.

kemer takılı değil
eğim fazla ise
klima soğutmaya / ısıtmaya çalışıyorsa (malum yaz aylarındayız ilk 20-40 dakika arasında motoru kapatmayabiliyor araç)
aracın için çok nemli olduğu için buğulanma ihtimali varsa (yağmur sonrası araca bindiğinizde mesela üst baş ıslakken)
fazla dur kalktan dolayı motora yük binmeye başladıysa
akü zayıfladıysa
aracın enerji ihtiyacı alternatörün karşılayabildiğinden fazla ise (yani motor çalışır durumda iken akü boşalıyorsa)

vb bir çok noktada start stop u devreye almaz

3000 bakımına kadar kullanın aracı, bir sorun tespit ederseniz o zaman bildirirsiniz. hatta akünün zayıflığından şüpheleniyorsanız bir süre aracın düşük enerji ihtiyacı ile çalışmasına izin verin, tam bir doldursun.
 
Ben geçen sene aracı teslim alırken satış temsilcisi bayan uyarıda bulunmuştu bununla ilgili... sistemin tam olarak çalışması için şarj olması gerekiyor arızalı diye panik yapmayın dedi... belli bir mesafeden sonra tamamen çalışıyor...ancak geçenlerde klima açıkken sistemin devreye girmediğini farkettim...
 
Evet sistem üzerinde klima güçü varken şartlar uygun olmadıgı için sistemi açmiyor uygun şartlar diye uyarısı var klima emniyet kemeri ikisi tamam olmadan off konuma duşuyor ama dün akşam trafikte kaldık biraz herseferinde devreye girdi sistem..
Fakat bu sistem marş motoru yada kömürleri daha çabuk bitmesine yada soruna yol açıyormu acaba?
 
hocam onu hiç takmayın kafanıza :)

start stop çok uzun süredir geliştirilen bir sistem yani yeni yaygınlaşmaya başladı ama sistemin çıkışı baya eski, zaten BMW ve Mercedes marş motoru değil alternatörle çalıştırıyor motoru, muhtemelen VW de aynı şekil çalışıyordur (tam bir bilgim yok bir şey diyemem) ama sesinden bile anlaşılıyor, ilk çalıştırmada normal marş motoru sesi, start/stop çalışmalarında daha seri, daha kısa süreli ve aracı daha az sarsan bir ses duyarsınız.
 
Geri
Üst Alt