Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

2014 F1 Kuralları Yorumları

memet_one

Administrator
Katılım
9 May 2013
Mesajlar
14,445
Yaş
38
[h=5]'2014 kural değişiklikleri en çok bize zarar verecek'[/h][h=4]Adrian Newey, 2014'teki kural değişikliklerinin REd Bull'u diğer tüm takımlardan daha fazla olumsuz etkileyeceğini söyledi.[/h]

Yeni yönetmeliklerin uygulanmaya başlamasıyla yapılan motor değişikliğiyle Red Bull'un zirvede olduğu bir konuda takımın rekabet seviyesinin düşmesi beklenirken, Newey esas endişelendiği konunun aerodinami alanındaki değişiklikler olduğunu ifade etti.
Belki de Red Bull'un en güçlü olduğu egzoz üflemeli difüzörlerin ortadan kalkmasıyla birlikte egzoz gazını downforce için kullanamayacaklarını ifade eden Newey, bunun en büyük endişesi olduğuna dikkat çekti.
"Yeni motordaki tek egzoz çıkışının zaten neredeyse hiç downforce etki gücü yok. Ayrıca turboşarjın gücün büyük bölümünü geri alacağını da düşünürsek geriye bir şey kalmıyor zaten."
"Mevcut yönetmelikte egzoz pozisyonu konusunda muhtemelen rakiplerimize nazaran en iyi tasarım bize aitti. Bu yüzden bu değişikliklerden en fazla zarar görecek takımın biz olacağımızı düşünüyorum."
Newey ayrıca, tüm takımları yeni ön kanat yönetmelikleri nedeniyle aerodinamik açıdan çok zorlanacaklarını da sözlerine ekledi.
"Bence aerodinamik anlamda en büyük mücadele ön kanat yönetmelikleri nedeniyle doğdu. 100mm'lik bir daralma çok bir şey ifade etmese de ön kanadın dış planyaları artık ön lastiğin tam önünde olacak ve bu da düzlükte istenen aerodinamiyi yakalamamızda hem bizi hem de diğer tüm takımları çok zorlayacak."
 
[h=5]'2014'teki kural değişiklikleri zirveye dönmek için büyük fırsat'[/h][h=4]Fernando Alonso, Red Bull'u yakalamaları için en iyi fırsatın, 2014'te gerçekleşecek kural değişiklikleri olduğunu ifade etti.[/h]

Geçtiğimiz hafta sonunda üst üste üçüncü kez Sebastian Vettel'in gerisinde yarışı 2. tamamlayan İspanyol pilot, klasmanda da ikinci sırada bulunuyor.
Ancak Vettel dördüncü şampiyonluğuna doğru emin adımlarla ilerlerken, Alonso gelecek yıl motor değişikliğini de kapsayan büyük bir teknik değişiklik paketinin, aradaki farkı kapatmak için çok iyi bir fırsat olduğunu ifade etti.
"Yönetmeliklerde çok büyük bir değişikliğe gidiliyor ve bu bizim aradaki farkı kapatmamız için en büyük şansımız. Artık bütün gücümüzle 2014'e yoğunlaşacağız ve seneye tamamen sıfırdan başlıyor olacağız. Sıfırdan!"
Alonso ayrıca Ferrari'nin şampiyonluk umutlarını azaltan en önemli etkenin, Pirelli'nin sezon ortasında yaptığı lastik değişikliği olduğunu da ifade etti.
"Bu sezona aslında hiç fena başlamadık. Avustralya'da sıralamalarda olmasa da rekabetçiydik ve Lotus'la birlikte lastikleri oldukça iyi kullanıyorduk. Çin'de ve İspanya'da kazandık. Sonra ise özellikle Pirelli lastikleri değiştirdikten sonra biraz performans kaybettik."
"Şampiyonanın dönüm noktası bu oldu. Lastikler değişti ve biz şampiyonluğa güle güle dedik."
 
Geri
Üst Alt