Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

2013 Volkswagen Polo R WRC Street

Çöllü

Forumdan Uzaklaştırıldı
Katılım
11 Nis 2011
Mesajlar
4,794
Yaş
39
[h=2]2013 Volkswagen Polo R WRC Street[/h]
Ralli tutkunlarına göre tasarlanan Volkswagen Polo R WRC Street 2013 yılında iç ve dış görünümüyle hayranlarının ilgisini çekti.Yüksek performansıyla, eski Polo modellerinden daha üstün ve teknik özelliğiyle daha iyisini çıkartmayı başardı. volkswagen polo r wrc 2013 mavi ve gri çizgilerle dikkat çekici görünüme kavuşurken wrc logosu da aracın sağ ve sol kapılarına yerleştirilmiş.Aracın dışındaki sportif çizgi içine de yansımış durumda.Polo r wrc motor özelliklerine baktığımızda araç 1.6 TSİ 217 beygir ve 2.0 turbo 300 beygirlik iki farklı motor yer alıyor.217 beygirlik versiyonu seri üretimde satışa sunulacak.Diğer motoru ise pistlerde göreceğiz.

Volkswagen’in 2013 Dünya Ralli Şampiyonası’na girmesiyle üretilen Polo R WRC, ralli takımının Monte Carlo’daki lansmanında resmi olarak tanıtıldı.
Mayıs’ta VW Grubu’nun Avusturya’nın Worthersee kentinde düzenlediği GTI Treffen etkinliğinde sergilenen Polo WRC Street konsepti ile Volkswagen, Polo R WRC’nin ön izlemesi sunulmuştu.
Beşinci nesil Polo platform

unu temel alan araç gücünü Golf GTI’deki turbo beslemeli, dört silindirli 2.0 TSI benzinli motordan alıyor.
En hızlı Volkswagen Polo’da güç kaynağı 4500 ila 6300 devir/dakikada 220 beygir güç ve 2500-4400 devir/dakika arasında 350 Nm tork üretiyor.
Aracın boş ağırlığı 1324 kg. AK ölçümlerine göre bu değer 68 kg ağırlığında bir sürücüyü, 7 kg yükü ve yüzde 90 dolu bir yakıt deposunu da içeriyor. Güney Amerika’daki sıcak hava testleri sırasında otomobili kullanmış olan Volkswagen’in geliştirme patronu Ulrich Hackenberg, Polo R WRC’nin ralliden ilham almış bazı hafif malzemelerden yararlandığını söyledi.
Yol ve ralli Polo’ları arasındaki bağı vurgulayan Hackenberg Polo R WRC’nin ralli aracının onaylanmasına yardımcı olmak için yapıldığını da teyit etti.
Yarış için hazırlanan Polo’nun tasarımının, kilit alanlarda yol aracı versiyonuna uyması gerekiyor.
Kısa oranlı altı vitesli düz şanzıman barındıran Polo R WRC, 0’dan 100 km/s’ye 6,4 saniyede hızlanabiliyor ve 250 km/s azami hıza ulaşabiliyor.
Polo R WRC’de aynı zamanda ralliden ilham almış, büyük hava girişleri olan ön spoiler, tavanın arkasında bir spoiler ve arka dağıtıcı da bulunuyor.
Motor sporlarından esintiler taşıyan iç kısımda WRC armalı koltuklar ve yarış tarzı pedallar dikkat çekiyor.
Dış kısımda arka tarafta ‘WRC’ arması, ön ve arkada ‘R’ logoları yer alıyor, beyaz ve mavi/gri renkler de Polo WRC yarış otomobiliyle uyuşuyor. Polo R WRC sadece 2500 adet üretilecek.

[h=2]
2013-volkswagen-polo-r-wrc-7-150x150.jpg
[/h]
 
Geri
Üst Alt