Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

2013 Toledo vites değiştirme sorunu

vet_hek38

Kayıtlı Üye
Katılım
8 Ağu 2015
Mesajlar
22
Yaş
39
Merhabalar. 2013 model 1.6 TDI style 40.000km de toledom var. Son zamanlarda 5. vitese geçerken zorlanma ve sürtünerek vitese geçme sorunu oluyor. Sadece ama sadece dördüncü vitesten beşinci vitese geçerken bu sorun oluyor. Aracı aldığım bayinin yetkili servisine götürdüm bu sorunu test sürüşünde ustaya da gösterdim tamam dedi aracı servise aldılar. Vites halatlarını kontrol ettiklerini, vites kutusunda ve topuzun altında gereken yerleri yağladıklarını, bilgisayara bağladıklarını ve sorunun çözüldüğünü söylediler ama aracı teslim aldım yola çıktıktan sonra sorunun düzelmediğini farkettim.

Aracın iki yıllık garantisi bu 24 ağustosta dolacak.Sizce ne yapmam gerekir,çok ciddi bir sorun çıkarır mı? Başka bir servise mi götüreyim?
 
aykan yapar öyle şeyler. vites çubuklu mu halatlı mı bilmiyorum o modellerde ama garantisi dolmadan yüklen de yüklen servise. 5.viteste yapıp hiç birinde yapmaması halat ile değil şanzıman içi ile alakalı olaiblir ki birde sürtünme sesinden bahsediyorsun.
 
Tavsiyen için çok teşekkürler,belki bu videodan anlayan olabilir sorunu diye size bir de video göndermek istiyorum. bu çok ciddi bir sorun mu daha 40000 de bir araba için ve kullanıcı hatası olabileceğini düşünmüyorum ben sizin yorumlarınız nelerdir?
 
video eklemeye çalışıyorum ama .mov uzantısı olduğu için eklemiyor. başka formata değiştirmem gerekiyor galiba onunla uğraşıyordum bende :) Maalesef yüklemede sorun yaşıyorum,acaba foruma nasıl video ekleyeceğimi bilen var mı?
 
Son düzenleme:
Tavsiyen için çok teşekkürler,belki bu videodan anlayan olabilir sorunu diye size bir de video göndermek istiyorum. bu çok ciddi bir sorun mu daha 40000 de bir araba için ve kullanıcı hatası olabileceğini düşünmüyorum ben sizin yorumlarınız nelerdir?
dropbox kullanmadığım için birşey diyemem ama ihmal etme servise yüklen kesinlikle
 
kullanmaya gerek yok linke tıklayınca üye giriş kısmını üst taraftaki çarpıdan kapatıp izleyebiliyorsun. Bugün gittim Aykan'a ustayla beraber test sürüşü yaptık ankara yolunda, en ufak bir sorun yok siz çok titizsiniz dediler. Seat ta kronik bir durummuş,usta istanbula eğitime gitmiş orda da konuşulmuş bu konu vites geçişleri bazen sert olabiliyormuş ona yapacak hiçbirşey yok dediler. şanzumanı değiştirsek bile yine aynı olur denildi bende döndüm geri artık
 
acaba diyorum şanzıman yağını değişse faydası olurmuki
 
geçen cumartesi vites halatlarına baktıklarını, vites mekanizmalarını yağladıklarını söylediler ama şanzıman yağını değiştirmeyi hiç söylemediler yetkili bayide. Kronik bir durum olduğunu bu sertliği gidermenin mümkün olmadığını söylediler. Servisteki ustanın söylediğine ne kadar doğruysa başka bir arkadaşı dişlilerine kadar değiştirmiş,şanzımanın bazı parçalarını değiştirmiş ama durum değişmemiş. Seni yolda bırakacak bir sorun değil dediler bende tamam dedim. eğer öyle birşey olursa illa ki bulup sözünü hatırlatırım ordaki ustaların :)
 
Geri
Üst Alt