Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

2013 Seat Leon 1.2 TSİ Referance, İlk Gün İzlenimlerim

3rTurk

Kayıtlı Üye
Katılım
19 Kas 2013
Mesajlar
28
Yaş
40
Merhabalar,

Arabamı dün teslim aldım. Henüz fotoğraf çekemedim ama umarım bu eksikliği yakın zamanda telafi ederiz.

Aracı alırken önümde hemen hemen hiçbir seçenek yoktu. Bulunduğum ilde ki 2013 model son Leon' du. En azından Plus paket veya Plus+Sunroof, o da olmadı bir üst model alırım diye düşünürken bize Referance kaldı. :) Metalik boya kampanyası olmasına rağmen Opak Beyaz denk geldi. O da Kısmet..

Direksiyon başına geçtiğimde haliyle ilk olarak yine direksiyon gözüme çarptı. :) Referance paket olmasından dolayı direksiyon bomboş. Radyonun direksiyondan kumanda edilememesi götürdüğü rahatlığın yanı sıra direksiyonu da kalitesiz ve basit göstermiş. Radyosunu görünce şok oldum. Seat her yerde üst paket araçları tanıttığından aklımda radyo hepsinde aynı gibi kalmış. Siyah beyaz bir ekranla karşılaşacağımı tahmin etmiyordum. Siyah beyaz ekran ve vasat çözünürlükle tam bir hayal kırıklığı yaşadım. 2 Hoparlör ve 2 twit. bir çok kişiye göre yeterli gelebilir ama ben 4 hoparlörün eksikliğini de bariz hissettim.

Bunun dışında farlar Led ise Leon o zaman Leon' muş onu anladım. Bayi anahtarı verip "aracınız şurada gidip bir inceleyin dedi." Kendi arabamın önünden İbiza zannederek geçip gittim. :)

Gözünüz, kapalı konumdaki radyo ekranına alıştıktan sonra maalesef ön göğüs de bir hayli 'boş araba' izlenimini veriyor. Oldukça sade bir tasarıma sahip.

Kısacası araba boş mu? Boş. Araştırmalar sırasında onca dolu Leon'u gördükten sonra bu boşluğu bariz yaşıyorsunuz. Yalnız unutulmamalı ki güvenlik, motor ve sürüş konusunda dolu Leon ile boşu arasında hiçbir fark yok.

Bu zamana kadar ki anlattıklarım hayal kırıklıklarımdı. İçimden 'dolusu olsaymış iyiymiş' demişliğim de vardır. Ta ki aracıma misafirler kabul edene kadar. :)

İlk olarak yakın bir arkadaşımın yanına gittim. Kendisi 2013 Yeni kasa Astra sahibi. Uzaktan ilk gördüğünde "beyaz çok yakışmış lan" şeklinde bir tepki verdi. Sürüşe başladığında ise "benim araba 1.6 ama yığılıyor, benim arabadan daha iyi bi araba almışsın Allah kaza bela vermesin" dedi.

Sonra ablam bindi araca ve yolda giderken "bizim araba buralarda tangur tungur ses çıkarırdı seninki çok sessiz. Gittiği bile belli değil. Hem de çok büyük çok ferah bir arabaymış" cümlesini kullandı. Kendisi 2006 model 1.4TDİ pejo 206 kullanıyor. Arabayı çok beğendi. Dikiz aynalarına da ayrıca hasta oldu. :) Konu izalasyondan açılmışken ben de fikrimi söyleyim. Ne çok iyi ne de kötü. Sadece iyi.

Detaya girmeden, bir kaç arkadaş daha arabamı çok beğendi. Daha çok arabanın dıştan büyük görüntüsü, içinin genişliği ile ilgili övgü topladı. Sürenler ise atik buldular. Bence de yeterince seri araba.

Sonuç:

İlk olarak gerçekten boş bir arabaya bindiğimi bariz hissetmiş ve hayal kırıklıkları yaşamış olsam da, bu hayal kırıklıkları yaşadığım sürüş keyfi ile bir kaç saat içinde tarih oldu. Aracı sürdükçe "ses yetmiyorsa ne olmuş ilerde tesisat yaparım, zamanla farları değişirim, birde orta karar film, tamamdır!" şeklinde söylendim.

Ayrıca Start/stop rahatsız etmiyor. Ben aracı almadan önce 'kapatırım kullanmam' şeklinde düşünürken, debriyaja dokunmamla aracın buna hemen cevap verip çalışması, arabayı almadan önce ki kaygılarımı sildi süpürdü. Çalışmasını beklemek beni 3-4 saniye geciktirir şeklindeki ön yargım yıkıldı. Bekleme yok. :)
 
Aracınızı güle güle kullanın araç boş olabilir fakat kalite aynıdır arkadaşım. İleride dediğiniz gibi ufak defek eklemeler yaparak istediğiniz gibi bir araç oluşturmuş olursunuz.
 
aracın hayırlı olsun allah kaza bela vermesin keyfini çıkar :seat
 
Kardeşim aracını kazasız belasız güle güle kullan... Reference ve Style paketler arasında yaklaşık 4800TL varr ama sonradan ilave etmeye çalıştığında sana daha pahalıya mal oluyor... artı önemli birçok güvenlik farkı var... motor ve yürüyen olarak aynı ama işte donanım herşeyi değiştiriyor... donanımla ilgili takıntın yoksa problem yok kafana takma... sonuçta Leon Leon dur... tekrar hayırlı olsun...
 
Kardeşim aracını kazasız belasız güle güle kullan... Reference ve Style paketler arasında yaklaşık 4800TL varr ama sonradan ilave etmeye çalıştığında sana daha pahalıya mal oluyor... artı önemli birçok güvenlik farkı var... motor ve yürüyen olarak aynı ama işte donanım herşeyi değiştiriyor... donanımla ilgili takıntın yoksa problem yok kafana takma... sonuçta Leon Leon dur... tekrar hayırlı olsun...

Teşekkür ederim. Çok haklısınız fiyat farkı o seviyelerde. Ancak güvenlik farkı var yazmışsınız. Elimde ki broşürlerde her leon araçta aynı güvenlik standartları var. 1 madde dahi farklı değil. Acaba ben mi yanılıyorum?

Bu arada 5000tl farka zamanla farları, boya korumayı, filmi ve en kral tesisatı alırım gibime geldi. Yani bu anlamda da düşündükçe taşlar yerine oturdu. Pişman değilim. :)

Mehmet ve Olcay Bey, sizlere de teşekkür ederim. :)
 
hayırlısı olsun. allah kaza bela vermesin...
 
hayirli olsun oncelikle araciniz gule gule kullanin. aracin dolusu ve bosunda bencede bir guvenlik farki yok. eger denizliye yakin bir ilde ve ya konumdaysaniz bu herkes icin gecerli- arac kaplama film tesisat yapan bir arkadasimin isyeri var yardimci olabilir sizlere,profesyonel uygulama yapiyor, tekrar hayirli olsun
 
Teşekkürler,

Maalesef Yasin Bey çok uzak kalıyorum, Kayseri'deyim. İlginiz için saolun.
 
Allah kaza bela vermesin güle güle kullanın. Şiir yazar gibi anlatmışsınız :)

GT-N7100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
Geri
Üst Alt