Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

2013 seat ibiza style arka hoparlör

Bu ibizaların her şeyinin sökümü zor :) far buğu yapıyordu silikonlatayim dedim, farı sökmek için tamponu söktük
:) Eski arabalar gibi her yeri vidayla doldurmamışlar. Her yer geçme tırnaklarla dolu belki bir iki vida ilede sabitli oluyor. İşin kötü tarafı bazı parçalar öyle tırnaklı yapılmış ki parçaya bakarsın kendine doğru çekilecek küçük bir parça gibi durur ama yana doğru sürgülü tırnak çıkar, asılıverirsen tırnak gider. Bunuda açıkçası çoğu oto elektrikcisi acelesinden takip etmeden girişiyor e hâliyle elinde kalıyor. Gelip araç sahibinede ben şurayı kırdım demiyeceği için o anı kurtarmalık parçayı sıkıştırıp geçiyor. Bunların farları da her ne kadar dışarıdan şekilli görünse de tampon altında geniş yüzeyi fazla olduğu için dediğiniz doğrudur tampon sökülmesi gerekebilir. Henüz farları sökmedim :)

SM-A750GN cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
Ek olarak şu aydınlatma lambalarının değişiminde arıza ışığı konusunda da bir kaç husustan bahsedeyim. Araçlar lambaya özel bir tanımlamaya sahip değil. Sadece lamba bulunan yerlere özel eşik gerilimleri tanımlı. Örneğin iç aydınlatma lambası 10watt diyelim siz tutar oraya 10watt üzeri akım çeken bir lamba takarsanız yada ısındığında fazla akım çeken bir lamba kullanırsanız araç o bölgede eşik gerilimi geçildiği için anormallik algılayıp arıza lambası yakıyor. Sigorta niye atmıyor diye düşünen olabilir. Sigortalar tesisatın kablo kesitine göre sınır akımına uygun belirlenir. Örneğin iç aydınlatmada iki yanda bir ortada toplam 3 lamba olsun. Her biri 10 wattan I=P/V Amper=30watt/12volt Amper=2,5 çıkar. Yani 3 lamba toplamında aküden 2,5Ah çekiyor. Sigorta tutup 5Ah olmaz en aşağı 10Ah ve üzeri kullanılır ki ufak tefek sorunlarda hemen atmasın. Dolayısı ile ledlerde sigorta bu sebepten hemen atmayacaktır.

SM-A750GN cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
Geri
Üst Alt