Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

2012 leon 1.4 fr benzin göstergesi problemi

Bugün ilginç bir şey oldu yaklaşık 6 kmlik dümdüz yolda benzin sarı yandı hareket halinde 3 km falan sonra ibre 2 tık üste çıktı ve sarı lamba söndü anlamak münkün değil?
 
Gardaşım yolda giderken öyle inmeler çıkmalar oluyor. Sürekli araba sallantı halinde benzin çalkalanıyor. Şamandırada ona göre ibreyi gösteriyor. Bayır aşşa bırak arabayı daha yüksek gösterir. Bayır yukarı bırak daha az gösterir. Bence sıkıntı edilecek bir durum yok ortada. Sarı lamba, ibre kırmızı çizginin az altına indikten sonra yanmaya başlar.
 
Bence yol bilgisayarına bağlı benzin göstergesi.yani diyorki bu herif bayıra vurdu beni dipliyor gaza tak diye ışık yanıyor.sonra düzlüğe gelip motor sıkışmayınca yavaş yavaş ibre yukarı çıkıyor menzilde artıyor yani diyorki böyle giderse bu benzin şu kadar götürür.lakin bence saçma.yol bilgisayarı değilde şu benzin ibresi gerçekten depodaki benzin litresini gösterse ne olur sanki nefret ediyorum yaw
 
Bende de oluyo ama çok böyle abartılı yukarı aşağı ibre oynaması gibi değil. Mesela normal kullanıyorum, ibreye bakıyorum atıyorum 1 diş düşmüş, sonra eve varıyorum aracı park ediyorum. sabah geldiğimde o düşen diş tekrar yukarı çıkmış :)

Yokuşlarda çıkarken baya farkedilir görüyorum ben de ama düz yola geldiğimde tekrar düzeliyor. Böyle ise çok takılacak bir durum değil, fakat bunun haricinde, abartılı oynamalar varsa servise göstermelisiniz. Şamandıradır diye düşünüyorum.

Bu arada dip not : Şehir içi 6,8 -7.2 leri görmeye başladım. Üstelik bu soğuk kış günlerinde. TSI kesinlikle mükemmel bir motor. Dizel araçta bile bu havalarda ben 6 -7 litreyi görmüşlüğüm var. Dizel motor sesi de üstüne cilası yani.
 
seat leonda ve diger vag grubunda benzin göstergesi dinamiktir. anlık yakıt tuketimi ile ilişkili yani yol bilgisayarı ile korelasyon göstererek çalışır. Sadece depodaki benzin litresine göre değil anlık yakıt tuketimine göre de benzin ibresi hareket eder. Benzin ışığı yandıktan sonra cok sakin kullanıp anlık yakıt tuketimini azalttıgınızda benzin ışığının sönmesi de bunu doğruluyor. Bence cok güzel bir özellik.
 
Geri
Üst Alt