Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

2011 Seat Ibiza Sportcoupe 1.6 105 bg hakkindaki izlenimlerim.

skeleon

Kayıtlı Üye
Katılım
13 Mar 2012
Mesajlar
17
Yaş
36
Arabami 1 sene once gene ocak ayinda satin almistim, 8000 km deydi. Kiliste calisiyordum, gaziantepden git gel yapiyordum. Yollar biraz bozuk, araba benzinli olunca genelde babamin lpg li 2004 honda civic i ile gidiyordum, bazen de kendi arabamla gidiyordum. Dolayisiyla iki araba surekli kafamda ozellik bakimindan kiyas konusu oluyordu.

İkisi arasindaki surekli goze carpan, her binisimde hay Allah dedirten sey, ibizam yoldan cok fazla ses aliyordu. Sanki arabada bi problem varmis saniyordum her civic den gecisimde. Bazen arkadaslarimla kilise giderken, yanimdaki insana sesimi duyurmakta zorlandigimi farkedecek kadar olabiliyordu gurultu.


Diger farkettigim sey, muhtemelen spor araba tasarimi oldugu icin, amartsorlerinin sert olmasiydi. Araba resmen tikirdayarak gidiyordu yolda. Bu sert amartsorler spor ve agresif surus acisindan onemli ve guzel birsey ama gunumuzde heryerde radar vs gibi sinirlamalardan dolayi boyle bir kullanimin tr de cok mumkun olmadigini dusunuyorum. Ayrica tr deki yollarin berbat olmasi sarsintilari daha cok hissetmeme sebep oluyor ve sonunda arabami konforsuz olarak niteliyorum.


Diger bir konu yakit meselesi. Sehir icinde sabah ve aksam gidip geldigim, tek yon 7 km lik bir yol var. Sureklibu yolda gidip gelerek ortalama -kis degeri- 8,7 lt yakit tuketimi var ve bana boyle kucuk ve hafif bi araba icin fazla geliyor. Sehirler arasi 90 hiz sabitleyici ile 6.3 lt yakabiliyor. Fakat honda civic 2004 lpg ile 130 ile giderken cok daha az yakiyor. Normalde atmosferik motor oldugu icin sorunsuz lpg takilabilir fakat yurtdisina cikacagim icin ve satiyor oldugum icin lpg takip orjinalligini bozmak istemedim.


Biraz da arabanin icinden bahsetmek istiyorum. Koltuklar racing tipi koltuklar olup, oturunca belden ve bacaklardan bir miktar kavriyor. Fakatbu cikintilar arabaya inmeyi zorlastiriyor. Onunuzde bi engel gibi oldugu icin kendinizi hafif kaldirip arabanin icine atmaniz gerekiyor gibi Bi izlenim olusuyor. :)) 1.76 boyum var ve koltugu en geride kullaniyorum. Boyle olunca tavandan dolayi trafik isigini gormem zorlasiyor, ayrica honda ile kiyaslayinca gorus alani acisindan bi darlik hissediyorum, rahat degil gibiyim sanki. Ayrica 4 lunun ve arka isitmalarin oldugu kisima (vites kolunun arkasi) uzanmak cok zor oluyor. Bence cok uzak yerlere konulmuslar. Ayrica geri geri giderken arkayi da biraz zor goruyorsunuz. Gorus alaniniz dar gibi. Radyo kontrol kolu ise kullanissiz gibime geliyor. Radyonun paneli daha yakin hissediyorum kendime. Bagaj kisminda ise yedek tekerin oldugu kisimla bagaji ayiran mukavvanin bosluklardan dolayi yamuldugunu goruyorum. Bence can sikici birsey. Ayrica hatchback bagaj kapisini yagmurlu zamanlarda actiginiz zaman, acilmasinin sonlarina dogru ustunde biriken suyu bagaja akitiyor, bu da muhendislik hatasi bence.


Performans acisindan ise hicbir sikintim olmadi. 105 bg gore bence cok atik bi araba. Arabayi kullanirken gerek yol tutusu gerekse hizlanmalari olsun cok keyif aliyorsunuz. Cok ihtiyacim olmadi ama boyle sert frenleme durumlarinda arabam nedense durmayacakmis gibi geliyor hep ve biraz beni sikintiya sokuyor.


Soyle donup yazima baktigimda artik arabamdan sogudugumu goruyorum. Ama hala zevkle bindigimi belirtmek istiyorum. Cunku arabanin ruhunu seviyorum. İstedigim zaman bi canavara donusuyor gibi dusunuyorum :) kullanmasi da cok rahat.


Simdilik bu kadar. Sizlerin de goruslerinizi bekliyorum.
 
Sen karsilastrmayi farkli siniflardaki araclarla yapmissin bu ynlis ve bnce her arabada ufak tefek sikintilar var dort dortluk arac ust sinif araclardir bnce siz kyfini cikarin ve bukadar cok araci tkmyn kafya snra sgumaniza nden olur bnce araciniz cok guzel bir arac ozellikle goruntu olarak
 
Uzun Yazınız da sadece 2 yere katılıyorum :

-"Bagaj kisminda ise yedek tekerin oldugu kisimla bagaji ayiran mukavvanin bosluklardan dolayi yamuldugunu goruyorum"
-"
Ayrica hatchback bagaj kapisini yagmurlu zamanlarda actiginiz zaman, acilmasinin sonlarina dogru ustunde biriken suyu bagaja akitiyor, bu da muhendislik hatasi bence." (çok aşırı değil ama bu sorun az da olsa var gibi...


Bunların haricinde civic ile ibiza'nın karşılaştırılmasını doğru bulmuyorum. Yanılmıyorsam biri C biri B sınıfı araç.
Şahsi fikrim genel itibari ile (ilk arabam belki ondandır) ibiza'mdan çok memnunum.

Özellikle katılmadığım bir nokta ve bence biraz abartmışsnız :
-"
Bazen arkadaslarimla kilise giderken, yanimdaki insana sesimi duyurmakta zorlandigimi farkedecek kadar olabiliyordu gurultu."

 
ibiza ile civic kıyaslanması bence çok yanlış olur.. ibiza ile punto, aveo, polo, corsa, 206, fiesta, rio, clio, fabia gibi kendi segmentinedeki araçlarla kıyaslamanız gerekir benim şahsi fikrim.
 
Ben civic ile ibizayi hangisi iyi bakimindan kiyaslamadim arkadaslar. Birinden digerine gecerken hissettigim farkliliklari yazdim.
Arabami degistirirsem eger emin olun, yoldan aldigi ses ve amartsorlerinin sertligi sebebiyle degistiririm :)
 
Özellikle katılmadığım bir nokta ve bence biraz abartmışsnız :
-"[/COLOR]Bazen arkadaslarimla kilise giderken, yanimdaki insana sesimi duyurmakta zorlandigimi farkedecek kadar olabiliyordu gurultu."


bu da soylem olarak abarti tabi ki ama honda dan sonra gercekten konusurken zorlaniyorum. Bunu kendinizle kiyaslamayin lutfen. Benim sesim kalin olabilir, kilis yolu gercekten cok berbat ve ben bunu civic ile seyahatimden sonra farkediyorum :)
 
Ses alımı spor yay falan etkenleri ama bencede yorum abartılı gıbı geldı..Sakın yanlış anlamayın öyle değildir demiyorum ama anlattığınız kadar olmamalı dıyorum...
Her iki araçta kullanılan lastiklerin markası ve modelini paylaşırmısınız...Ses iletiminde lastik faktörü çok büyük etkendir..Km yapmamış olsa bile gerek lastiğin türü gerekse kalmış beklemiş lastikler sertleşmesi sonucu ciddi ses yaparlar..
Sadece yorumlamaya çalışıyorum lastik marka ve modelinizi merak ettim??
 
Suan arabamin yaninda degilim ama arabanin uzerinde gelen lastikler duruyor hala. 17bin kilometrede. 2 yil 4 ay oldu.
 
Geri
Üst Alt