Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

2011 b7 kasa 1.6 tdi bluemotion technology passat

mayham85

Kayıtlı Üye
Katılım
26 Ağu 2009
Mesajlar
3,910
Yaş
38
bugün yeni kasa 1.6 tdi passat comfortline kullandım.

öncelikle belirteyim araç manuel. dsg en kral şanzımanda olsa hissiyatı katleder görüşümü sonuna kadar kanıtlayan bir test sürüşü oldu. ancak dsgyide hissizleştiren faktörlerden birisi olan gereksiz uzun oranlar konusu bu araçtada ciddi şekilde performansı törpülemiş.

motorun en beğendiğim yanı mükemmele yakın sessizliği. dip gaz verdiğim halde dışarda çok az ses duyuluyordu. hiç bir şekilde rahatsz etmiyordu bayıldım bu konuda.

performansa gelirsek. dip gaz da denedim esneklikte. 1-2-3 vitesler 1.5 tonluk bir araca rağmen çok tatminkar ve hisli. ancak 4-5-6 viteslere gelince resmen duvara vurmş gibi oluyor araç. yaklaşık olarak 120 130 km sürate oldukça rahat çıkıyor ancak sonrasında esnekliği ciddi şekilde düşüyor ki bununda aşırı uzun oranlardan kaynaklandığını düşünüyorum. cuma günü 5008 kulalnmıştım. tam muadil değil ancak şuda bir gerçekki muadil ağırlıktaki 5008 de daha tatminkar hissiyatı bırakmadı bende. hatta alt viteslerde serilik açısından passat daha tatminkar geldi. kesinlikle küçük hacim dizel alınacaksa manuel vites alınmalı görüşümü tekrar kanıtladığını düşünüyorum kendim için.

sessizlik konusuna gelirsek. ön tarafta ciddi şekilde yalıtımda artış var. ancak arka koltuklarda otururken ciddi bir rüzgar sesi sıkıntısı sezinledim. belki araçta bir problem vardır çünkü ön tarafta iken rüzgar sesi ve lastik sesi gibi konularda bizim 2008 passattan bir gömlek daha iyi idi ancak arkada daha kötü.

süspansiyona gelirsek. öncelikle lastikleri belirteyim. sanırım ölçü 215 55 16 V serisi pirelli p7 idi yanlş hatırlamıyorsam lastikler. ki leondan bilirim p7 ler sert ve gürültülüdür. gürültü konusunda sıkıntı yoktu. ancak sertlik konusunu incelerken girdğim bozuk yolda ciddi şekilde kendi bridgestone turanza er300 215 55 16 91w ölçüsündeki lastiklerie sahip aracıma göre ciddi şekilde fark olduğunu sezinledim. yeni kasa eskiye oranla darbeleri daha iyi sönümleyen daha esnek bir süspansiyona sahip.

iç mekan nerdeyse hemen hemen aynı. ciddi bir fark yok. ben koltukların formunu beğenmiş olsamda koltuk döşemeleri çok daha iyi olabilirdi diye düşünmeden edemedim. ancak çok da kötü bulmadım. eski döşemelerdeki ipliklenme olayının bu döşemelerde olacağını sanmıyroum daha dayanıklı olacaktır görüşündeyim. göze ise pek hoş gelmiyor fazla sade.

tasarım konusu kişiye göre değişir. ben aracın ön tasarımını oldukça beğendim ve inceleyince araçta hiç bir alakasız orantısızlık bulamadım. oldukça sade ama çok şık bir tasarım özellikleki ledli stoplar çok hoş duruyor.

en son olarakta yakıt tüketimine gelirsek. ciddi şekilde devirlide kullandım redline da vites atmalar ara esneklikler hepsi dahil yb ekranındaki tüketim 8 lt idi ki o kullanıma göre çok çok iyi bence bu cüssedeki bir araç için.
 
yorum ve inceleme için teşekkürler:)
resimerini çekme imkanın oldu mu?
 
Yok be, bizim patronun mercedesini kullandıktan sonra başka araç kullanasım gelmiyo valla. 3.2 benzinli..
 
Passatları 1.6tdi la değil R36 ile görmek isteriz :)
 
Kamyonet (Caddy) ile aynı ön far-ızgara anlayışını paylaşan, 6 yıl önceki torpidosu hala değişmemiş 1.6 lt. diesel manuelinin en boşuna istenen meblağ ile, aynı segmentte başka markada dopdolu 2.0 diesel otomatik alınıyor, üstüne de anfi-jant parası kalıyor. Kötülemiyorum, Pazarlama başarısı olarak okullarda ders konusu olmalı diyorum.
 
60 bin tlye nerde full donanım 2.0 dizel veriyorlar merak ettm :) daewoo üzerine bali ile şavrole logusu çakılanlar falan bunun muadili olacak araçlar değil onları çıkartırsak ciddi markalardan tamamının muadil modelleri hemen hemen aynı seviyede fiyata sahip.

ayrıca kamynet tasarımı tasarımlı olduğu iddia edilen bir çok araçtan daha şık ve senelrdir değişmeyen iç mekanın başarısı seneler sonra bile eskimemiş olması :)
 
Kamyonet (Caddy) ile aynı ön far-ızgara anlayışını paylaşan, 6 yıl önceki torpidosu hala değişmemiş 1.6 lt. diesel manuelinin en boşuna istenen meblağ ile, aynı segmentte başka markada dopdolu 2.0 diesel otomatik alınıyor, üstüne de anfi-jant parası kalıyor. Kötülemiyorum, Pazarlama başarısı olarak okullarda ders konusu olmalı diyorum.

+1
 
Geri
Üst Alt