Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

2011 1.2 TSI Style + mı yoksa 1.2 TSI SC Sport mu?

KaraRR

Kayıtlı Üye
Katılım
2 Eyl 2011
Mesajlar
126
Yaş
40
Arkadaşlar merhaba,

kendimi hemen ilgili konuda tanıtıyorum. Acil olarak buraya yazıyorum öncelikle çünkü yarın aracımın kaporasını yatırıyorum ve an itibariyle aşağıdaki iki model arasında kaldım:

2011 model (sıfır) Ibiza 1.2 TSI Style (ESP paketi, 16" jant Fabula, Teknik Paket, Sunroof ilaveli) manuel vites, beyaz 37500TL
2012 model Ibiza 1.2 TSI Sport manuel vites, kırmızı 34500TL (Mavi olursa 36150TL)

4 kapı olan hem daha donanımlı olduğundan hem de satmam gerekse tek kapıdan -sanırım- daha çabuk elden çıkacağından ağır basıyor. Ne dersiniz? (Dizelleri eledim çünkü yılda 12000km maksimum yol yapıyorum).

Ayrıca gördüğüm genelde piyasada 1.2 TSI motorlu araçlar DSG şanzımanla satılmış, manueli için ne dersiniz?

Şİmdiden yardımlarınız için teşekkür ederim.
 
öncelikle hoş geldiniz aramıza. kusura bakmayın ben anlayamadım vermiş olduğunuz bu iki aracın 1. si leon mu yoksa her ikiside mi ibiza?
 
Hoşbulduk, iki araç da Ibiza, gerekli düzeltmeyi uyarınızla yaptım, teşekkürler.
 
coupe tasarım olarak çok hoşuma gidiyo ama 5 kapılı kullanım rahatlığı ve elden çıkarırken daha kolay olacağından 5 kapı diyorum
bu arada hoş geldiniz
 
Eskiden 1.2TSI Ibizalar sadece DSG olarak getiriliyordu. Demek artık manuel de getiriliyor. Manuel 5 vitestense DSG7 tercih edilmeli. SC/Style seçimi ise tamamen zevk. Zamanla keşke olsaydı diyeceğiniz donanımlar ise sunroof ve renk. Aceleniz yok ise donanımlı bir SC bekleyin derim.
 
Hoşbulduk. Cevaplarınız için teşekkürler. SC'nin donanımlısı asgari 2,5 ayda gelebilirmiş. O nedenle bekleme durumum yok (fiyatına da zam gelir bu arada).
DSG için 3000TL şu an benim için çok para açıkçası.. Benim için manuel vites kesinlikle sorun değil, o nedenle DSG'yi hiç düşünmedim desem yalan olmaz. Ayrıca Style'ı donanımlı bulmuşken almak iyi sanırım. Sadece forumdaki 1.2 TSI yakıt durumlarını okudukça aracın asgari 3000km 10 lt gibi yakacağını anladım :( Kaldı ki ben her gün sabah ve akşam 2. köprü üzerinden 15 git 15 gel 30 km yol alacağım. Yakıt biraz ürküttü beni (Sıkışık trafikte istesem de sürat yapamayacağım)
 
Sadece forumdaki 1.2 TSI yakıt durumlarını okudukça aracın asgari 3000km 10 lt gibi yakacağını anladım :( Kaldı ki ben her gün sabah ve akşam 2. köprü üzerinden 15 git 15 gel 30 km yol alacağım. Yakıt biraz ürküttü beni (Sıkışık trafikte istesem de sürat yapamayacağım)

Ben 1.4TSI ile rodaj döneminde bile 10lt/100km görmedim. Araca alıştığınız andan itibaren tüketiminiz oldukça düşecektir.
 
Geri
Üst Alt