Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

2010 ibiza SC 1.6 BRC LPG dönüşüm

Anıl Fuat Ulkem

Kayıtlı Üye
Katılım
3 Haz 2011
Mesajlar
257
Yaş
35
2010 kasa İbiza SC 1600 Cc aracımda ayda ortalama 1500-2000 km yol yapıyorum.. Benzin fiyatları da malumunuz bir hayli yüksek. Aracımın ortalama yakıtı 100km/7Lt idi. yani ortalama 0,30 TL yakıyordu. diğer benzinli araçlara göre uygun bir rakam. Ancak dediğim gibi ayda yaptığım km çok fazla. Uzun bir araştırmadan sonra BRC de karar kılıp, evime yakın yetkili bayiye gidip LPG taktırdım. Dönüşüm maliyeti 1600TL, Kredi kartına vade farksız 10taksit. Peşin fiyatı da 1500 TL. (16.10.11) (Fatih oto Sanayi sitesi-Esenyurt-Aslan LPG)
Depoyu 75 TL'na fulledim. :D Takıldığından bu yana 200 km yol yaptım. Ortalama LPG yakıt değeri 100km/6,6Lt. Gazın litre fiyatı 2,20 sanırım. Buda aracın şuanda 0,15TL'nın altında yakıyor olduğu anlamına geliyor ki bence muhteşem. :D LPG kit uyumuna gelince; beklediğimden çok çok daha iyi oldu. En ufak bir rölanti bozulması, titreşim veya çekişten düşme söz konusu değil. Araştırmalarıma göre de max %5 bir güç kaybı olacağı yönündeydi. ancak ben hissetmedim. Garanti bozma durumuna gelince, aracım zaten garanti dışında olduğu için konu ile ilgili detaylara vakıf değilim. :) Resimleri mevcut, yeniden boyutlandırma işleminden sonra paylaşırım.
 
kıtın bakımlarını duzenlı yaptır ucuz gezmeye devam et.Gayet ıyı olmus ekonomı adına
 
maşeALLAH güzel değerler almışsın..gle güle kullan..sadece oraya belki 2-3 kuruş daha ekle çalışırken benzinde çalışır..o da yakıtın içinde..
ber ayda bir iki kere de bi 50-100 km beznzinle git..
tekrar hayırlı olsun
 
Anılhayırlı olsun. mantıklı bir iş yapmışsın. ama benzinde 100 km de 7 lt yakarken lpg de nasıl 6.5 lt yakıyor onu anlamadım. lpg de lt olarak daha fazla yakar araba. eğer benzinde 7 yakıyorsa lpg de 9 lt falan yakması lazım.
 
Anılhayırlı olsun. mantıklı bir iş yapmışsın. ama benzinde 100 km de 7 lt yakarken lpg de nasıl 6.5 lt yakıyor onu anlamadım. lpg de lt olarak daha fazla yakar araba. eğer benzinde 7 yakıyorsa lpg de 9 lt falan yakması lazım.
abi şimdi lpg de fazla yakması lazım dediğin olay eskidenmiş. bende öyle sanıyordum ama lpg ECU sunu ayarlarken önce benzinde nasıl çalıştığını izleyip sonra kendi beynine kopyalıyor. yani dahada detaylandıracak olursak, her silindire saniyede kaç mikron benzin püskürttüğünü öğrenip, aynı miktarda da lpg göndermesini sağlıyor. Daha az neden yaktı lpg olarak ? Bende 7 lt bekliyordum ama sanırım bunda da aygaz euro lpg plus ın farkı war.. katkılı bir gaz bildiğin üzere.. ondan olduğunu tahmin etmekteyim.
 
güzelmiş, benim arabamda benzine hiç para vermememe rağmen yakıt fiyatlarına ben bile uyuz oluyorum.
 
Geçmiş olsun anıl kardeşim dua et bir sıkıntı çıkmasın zira aslan lpg ile hiçte hoş şeyler duymadım
 
Geri
Üst Alt